A Román Rendőrség jobban teljesít

Hatodik éve csökken a bűncselekmények aránya – áll a rendőrség éves jelentésében.
Hirdetés
Hatodik egymást követő évben csökken a bűncselekmények aránya Romániában – jelentette be pénteken Cătălin Ioniţă, a Román Rendőrség főparancsnoka. Az Európai Bizottság tavaly őszi felmérése szerint a lakosság 55 százaléka bízik a rendőrségben, ez a legmagasabb arány az utóbbi években.
 
A rendőrség tavalyi évi tevékenységi kiértékelőjén Ioniţă főparancsnok arról számolt be, hogy 2017-ben 740 000 esetben avatkoztak közbe a rendőrök a 112-es segélyhívó számra érkezett kérésekre reagálva, 430 megelőző kampányt folytattak, 4700 személyt mentettek ki veszélyes helyzetekből.
 
Az utcai bűnözés aránya csökkent, a tettenérések száma pedig 31 százalékkal növekedett. A vidéki környezetben elkövetett bűncselekmények az utóbbi tíz év legalacsonyabb szintjét érték el, a bűncselekmények mindössze 0,1%-a volt súlyos, erőszakos tettekkel járó.
 
A szervezett bűnözés visszaszorítása érdekében körülbelül 1500 akciót hajtott végre a rendőrség a DIICOT irányításával, adócsalás vagy csempészet miatt 1900 esetben indítottak nyomozást, és 850 korrupcióellenes akcióban vettek részt. Összesen 1,6 millió bűnügyi dossziéban működtek közre.
 

Hirdetés