Magyar hangja
béel
2018. február 16. péntek, 08:57
És a bankokat, szolgáltatókat is figyelmeztetik: anyanyelvükön kommunikáljanak a magyar ügyfelekkel.

A bankokat és az internetes filmplatformokat is „megtanítaná” magyarul a Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat – közölte Benkő Erika RMDSZ-es parlamenti képviselő, a szolgálat vezetője.

A politikus csütörtökön Sepsiszentgyörgyön a Háromszék beszámolója szerint elmondta, a kampány során a multinacionális cégek, bankok, kereskedelmi társaságok, szolgáltatók figyelmét hívják fel a magyar nyelv használatának fontosságára, levélben keresik meg ezeket, és jelzik, üzleti szempontból is üdvös, ha odafigyelnek arra, hogy üzeneteiket közvetítsék a térség többségi lakosságának anyanyelvén is. A korábbi évekhez képest újdonság, hogy idén kérik a bankoktól, tegyék lehetővé az on­line bankolást is magyarul, hisz ez egyre nagyobb teret hódít, és jelenleg egyetlen bank szolgáltatásai közt sem elérhető.

Újabb szolgáltatókat is megkeresnek, a filmeket és sorozatokat online kínáló Netflix például egy éve jelen van Romániában is, de tartalmai csak angolul, román felirattal elérhetőek. Ez a gyermekek számára nem megoldás, pedig rengeteg jó és hasznos tartalom lenne számukra, de mivel nem értik a nyelveket, kiesnek a célközönség sorából. Ugyanakkor Magyarországon elérhetőek a Netflix tartalmai magyarul, tehát néhány gombnyomással megoldható lenne, hogy azokhoz az itteni magyar előfizetők is hozzáférjenek.

Hasonló a helyzet az HBO GO kínálatával, mindkét szolgáltatót megkeresik, s felhívják figyelmüket: üzleti érdekük is azt kívánja, hogy legyenek tekintettel magyar ügyfeleikre.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/25371
Ma jelentette be, hogy jövőre újra indul, és semmi kétségünk afelől, hogy meg is választják.
Áram és víz nélkül maradt vasárnap teljes Lugos. Temes megyében 45 ezer ember hiányolja a 20. század civilizatorikus vívmányát, a villanyt.
Alig egynapos, de már emlékművet kapott.
Százak próbálják kiásni Temesvárt a hóból, míg Robuék dísztanácsüléseznek. De hát mit tegyenek, ha most van az évforduló?
Januárban Kolozsváron tapsolhatunk a USNK-nak.
Az új alakulat a MRI helyét veszi át.
Ha mindenki olyan hitelesen és érdekesen beszélne a függőségről, mint Kalóz János pszichológus-addiktológus, lehet, hogy kevesebb szerhasználó lenne. Megtudtuk, mitől lesz függő valakiből és hogyan lehet ebből kimászni.
146 éve született a magyar színjátszás meghatározó alakja, a kolozsvári Hollywood atyja.
Elkezdődött a harc az erdélyi és bánsági városok által képviselt sikeres fejlődési modell és a bukaresti atyuska modellje között.
Annak idején nem csak a magyaroknak, sok románnak sem fűlt a foga a nagy egyesüléshez. Főleg, miután látták, hogy jár el az új főváros Erdéllyel szemben.
Mutatjuk, hogyan alussza téli álmát az Europa Nostra-díjas település.
Szigorítják a csendháborítással járó bírságokat.
Mi is a helyzet a Nyugati Szövetséggel? Sabin Gherman sorra veszi a dolgokat, hogy ne szenvedjenek tovább a habzószájú nacionalisták.
Úgyhogy hagyjuk a hazaáruló dumát az erdélyi Svájcról, kedves Cristian Tudor Popescu, kedves álújságírók. Mondja a nemzeti lánggal lobogó szerző.