Vádlottak fesztiválja
Jean St'Ay
2018. február 15. csütörtök, 11:36
A volt RMDSZ-es képviselő Laura Codruta Kövesinek, a DNA vezérének is keményen beszólt.

Amint arról beszámoltunk, szerdán a bukaresti táblabíróság öt év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a restitúciós hatóság kártérítési bizottságának volt tagjait, köztük Markó Attila volt kisebbségügyi államtitkárt és RMDSZ-es parlamenti képviselőt.

Markó Attila csütörtök reggel reagált az ítéletre egy Facebook-bejegyzésben. Markó ismételteln hangsúlyozta ártatlanságát, és kijelentette: egy olyan bűncselekmény miatt ítélték el, amelyről nem tudhatott, továbbá egy olyan tényállás alapján, amelyet az alkotmánybíróság alkotmányellenesnek nyilvánított.

Markó szerint az ilyen jellegű ítéleteket „valahol máshol fogalmazzák, nem a bíróságon”.

A volt képviselő Laura Codruța Kövesi, az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) vezetőjének is odamondott. Markó szerint az „ügyészállam” gyakorlatilag bemocskolja, eleve bűnösnek minősíti mindazokat, akiket megvádol. Idézünk: „Hát bocsánat, kedves Kövesi-félisten, kedves szekus ügyészek! A vádlottnak még akkor is joga van megszólalni, védelmében minden eszközt fel- és kihasználni, ha nektek épp nem tetszik, amit mond.”

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/25355
146 éve született a magyar színjátszás meghatározó alakja, a kolozsvári Hollywood atyja.
Elkezdődött a harc az erdélyi és bánsági városok által képviselt sikeres fejlődési modell és a bukaresti atyuska modellje között.
Annak idején nem csak a magyaroknak, sok románnak sem fűlt a foga a nagy egyesüléshez. Főleg, miután látták, hogy jár el az új főváros Erdéllyel szemben.
Mutatjuk, hogyan alussza téli álmát az Europa Nostra-díjas település.
Szigorítják a csendháborítással járó bírságokat.
Mi is a helyzet a Nyugati Szövetséggel? Sabin Gherman sorra veszi a dolgokat, hogy ne szenvedjenek tovább a habzószájú nacionalisták.
Úgyhogy hagyjuk a hazaáruló dumát az erdélyi Svájcról, kedves Cristian Tudor Popescu, kedves álújságírók. Mondja a nemzeti lánggal lobogó szerző.
Egyre nagyobb és hangosabb a zártkörű buli.
Igaz ugyan, hogy Ecaterina Andronescu, a régi-új oktatási miniszter tudja, mennyi kétszer kettő, viszont az oktatási stratégiák szétcseszése terén is markánsan bizonyított.
Leszámol az újkapitalizmus iránti illúziókkal és egy globalizációkritikus, ökopolitikai alternatívát mutat fel Zöld jelzés - Vázlat egy új politikához című, nemrég Kolozsváron is bemutatott könyvében az LMP volt vezetője.
És amúgy sem lesz képes semmit megvalósítani.
Kulturálisan az. De jure nem az. De hogy elege van a bukaresti bojárok packázásaiból, úgy tűnik, tény.
Naná, hogy ezért is feljelentette a fürdővárost.
Ajaj, mi lesz ebből! Gyulafehérvár és Nagyszeben is társulna a négyekhez.