Vádlottak fesztiválja
Jean St'Ay
2018. február 15. csütörtök, 11:36
A volt RMDSZ-es képviselő Laura Codruta Kövesinek, a DNA vezérének is keményen beszólt.

Amint arról beszámoltunk, szerdán a bukaresti táblabíróság öt év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a restitúciós hatóság kártérítési bizottságának volt tagjait, köztük Markó Attila volt kisebbségügyi államtitkárt és RMDSZ-es parlamenti képviselőt.

Markó Attila csütörtök reggel reagált az ítéletre egy Facebook-bejegyzésben. Markó ismételteln hangsúlyozta ártatlanságát, és kijelentette: egy olyan bűncselekmény miatt ítélték el, amelyről nem tudhatott, továbbá egy olyan tényállás alapján, amelyet az alkotmánybíróság alkotmányellenesnek nyilvánított.

Markó szerint az ilyen jellegű ítéleteket „valahol máshol fogalmazzák, nem a bíróságon”.

A volt képviselő Laura Codruța Kövesi, az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) vezetőjének is odamondott. Markó szerint az „ügyészállam” gyakorlatilag bemocskolja, eleve bűnösnek minősíti mindazokat, akiket megvádol. Idézünk: „Hát bocsánat, kedves Kövesi-félisten, kedves szekus ügyészek! A vádlottnak még akkor is joga van megszólalni, védelmében minden eszközt fel- és kihasználni, ha nektek épp nem tetszik, amit mond.”

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/25355
Az amúgy civilizáltabb hangvételű szövegből ismét csak az derül ki, hogy a magyarok, meg az oroszok, az EU... és a sorok között ott remeg a hazafias Erdély-féltés is.
Hát, ehhez nagyon nincs mit hozzáfűzni. Sabin Gherman írása az idei magyar nemzeti ünnep alkalmából. A centenáriumi évben.
Nem volt ellenfele a hivatalban levő államfőnek.
Nem az útviszonyoknak megfelelően autóztak.
Szombaton ünnepélyes keretek között tették le az új épület alapkövét.
Leállíttatták a kulturális és oktatási ügyekkel foglakozó British Council tevékenységét is.
Cătălin Cherecheș éppen a magyar nemzeti ünnepen sokkolta az ünneplő közösséget azzal, hogy nekiment a Németh László Elméleti Líceumnak.
Kattintás után kiderül! (Vagy nem, de legalább szavazhat róla.)
A „párhuzamos állam” elleni küzdelem szellemében a SRI és a DNA kapcsolatára kíváncsi a kormány.
És hogyan emlékezzünk rá? 1848 a népünnepély, az erőszak és a megdicsőülés között.
Eddig az volt a román diskurzus központi témája, hogy jaj, a magyarok elrabolták a nemzeti gázt. Most meg az, hogy a magyarok tulajdonképpen ráfaragtak a gázügyletre.
Arra kérik a magyarokat, hogy a napokban ne utazzanak Kárpátaljára.
Románia kettészakadt. Az egyik része Európához tartozik. A másik valamiféle fanarióta nagybirtokhoz. Sabin Gherman írása.
A mostohává forduló idő sem zavarta el a legkitartóbb ünneplőket.