Kilakoltatnák a Maros Megyei Tanfelügyelőséget

Ráadásul egy másik állami intézmény, a Maros Megyei Ifjúsági és Sport Igazgatóság tenné ki a tanfelügyelőséget az irodáiból.
Hirdetés
A Maros Megyei Tanfelügyelőség kilakoltatási felszólítást kapott: öt napon belül ki kell költöznie az intézmény székhelyéről, amely jelenleg a Maros Megyei Ifjúsági és Sport Igazgatóság tulajdonát képezi, jelentette be Ioan Macarie főtanfelügyelő. Macarie szerint azért kellene költözniük, mert nem fizetnek bért, mert az oktatási minisztérium költségvetése erre nem irányzott elő külön összeget.
 
„Rendkívül hálátlan és megalázó ez a helyzet intézményünk számára, amelynek nincs más helyisége az átköltözéshez, és ennek most nincs is itt az ideje, ugyanis lebénulna az intézmény tevékenysége” – nyilatkozta Macarie, aki hozzátette, hogy jelenleg érettségi vizsgák, tantárgyversenyek és egyéb tevékenységek zajlanak, nincs lehetőség költözésre.
 
A főtanfelügyelő elmondása szerint az épületet 2001-ig a tanfelügyelőség igazgatta, ekkor azonban át kellett adnia az iskolai táboroztatással és turizmussal megbízott ügynökség helyi szervezetének, amelyet később átvett a Maros Megyei Ifjúsági és Sport Igazgatóság, amely most bért követel az épület használatáért. 
 
Macarie szerint irodánként 200 lejt és az üzemköltségek 1 százalékát kellene fizetniük, azonban erre nincs keretük, a tanügyminisztérium pedig még nem utalta át a bérleti díjakra igényelt összegeket – mondta a kilakoltatás szélén álló intézmény vezetője.
 
A Maros Megyei Tanfelügyelőség megértést és tiszteletet kért az igazgatóság részéről, hogy elkerüljék a kilakoltatást, ugyanakkor megígérte, hogy az eddigi feltételeknek megfelelően kifizetnék az üzemköltségeket, amikor pedig a minisztérium belefoglalja költségvetésébe a bérköltségeket, akkor ismét tárgyalnak a megállapodás kitételeiről.
 
A Maros Megyei Ifjúsági és Sport Igazgatóság írásban közölte, hogy felszólítást küldtek, ugyanis a tanfelügyelőség 2017 decemberétől elutasította az üzemköltségek kifizetését, az igazgatóságnak pedig a kibérelt épületek bevételeiből és állami szubvencióból kell fenntartania magát.
 
Az igazgatóság szerint a tanfelügyelőség többszöri felszólítás ellenére sem fizet bérköltséget a 39 iroda és egy konferenciaterem után.

Hirdetés