A sepsiszentgyörgyi megyei kórház képzőművészt keres!

Nem injekciózni kell. Segíteni, gyermekeket felvidítani viszont igen. Művészettel!
Hirdetés

A sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház fertőző osztálya képzőművészek segítségét kéri, hogy színpompás képekkel varázsolják vonzóvá a beteg gyermekek számára a kórtermek fehér falait.

Ileana-Gabriela Porumboi osztályvezető főorvos szerint a kórtermek, folyosók falára varázsolt rajzfilmfigurák segítségével a beteg gyermekek könnyebben elfogadják az ijesztő a kórházi környezetet.

„A mi osztályunkon nem alakíthatunk ki játszóhelyeket, mert a kóreseteket elkülönített termekben kell kezelnünk, és a gyermekek nem találkozhatnak egy közös játszótérben. (…) Korábban jött valaki és rajzfilmfigurákat festett a falakra. Nagyszerű dolog volt, szerették a gyerekek. Nemrég újrameszelték az osztályt. Nagyon örülnénk, ha segítene valaki, mert javítaná a gyermekek hangulatát.”

A Dr. Fogolyán Kristóf kórház fertőző osztálya 70 ággyal rendelkezik, ezek közül 40 ágy szolgál ki gyermekeket. A segíteni kívánó képzőművészek a iulia.comparty@gmail.com e-mail címen jelezhetik szándékukat az intézménynek.

Hirdetés