triplázás
Szerző: Boros Miklós
2018. február 14. szerda, 11:47
Természetesen magyargyalázás is volt a Sepsiszentgyörgyön lezajlott nyolcas döntőn.

Sepsiszentgyögyön ugyan imádják a kosárlabdát, ám mivel a város csapata a női bajnokságot uralja, a bukaresti szövetség a semmibe ugrott fejest, amikor – jelentkezők hiányában – a tavaly elkészült Sepsi Arénát választotta a férfi Román Kupa nyolcas döntőjének helyszínéül. A semleges helyszín mellett a furcsa időbeosztás (szombattól keddig tartott a torna) sem volt igazán nézőcsalogató, így aztán a a legtöbb meccsre csak nagyjából félig telt meg a 3000 férőhelyes sportcsarnok.

Ne hívd ki magad ellen a székelyeket

Három ismeretlen helyről jött Steaua-drukkert leszámítva csak az erdélyi topcsapatokat kísérték el szurkolók is Szentgyörgyre, közülük a szebeniek voltak a legtöbben és leghangosabban. Ám amikor mintegy 250 vendég vad romániázással köszön be a Székelyföldre, ne csodálkozzon, hogy a többi meccsen inkább csak csendesen szemlélődő helyi nézők azonnal az ellenfél híveivé szegődnek. A Tenesvári BC pedig meg is hálálta a bizalmat, és a torna legemlékezetesebb meccsén, háromszori hosszabbítás után 103:101-re legyőzte a jóval esélyesebb CSU-t. A csalódott szebeniek erejéből távozás előtt még futotta némi magyargyalázásra, de a következő két napon már senkinek sem hiányoztak.

Watson és Pasalic

Ne becsüld le a bajnok szívét

A Kolozsvári U-BT tavaly és tavalyelőtt is megnyerte a kupát, idén is esélyesként, ám most messze nem csúcsformában érkezett. A bajnokcsapat ugyan a FIBA Európa Kupában is bejutott a legjobb 16 közé, ám pont a nemzetközi szereplés miatt 12-vel több meccset játszott már a szezon során riválisainál, és több játékosa is csak mostanában épült fel sérüléséből. A rutin azonban most is minden nehéz helyzeten átsegítette Mihai Silvășan edző csapatát, amely három nap alatt három szoros meccset nyert meg: 74:66 a BCMU Pitești, 77:75 Temesvár, majd a döntőben 64:61 a Nagyváradi VSK ellen.

A védelem nyeri a bajnokságot

– tartja régi sportközhely, de a jelek szerint a kupát is. A finálé utolsó negyedében, 60:58-as kolozsvári vezetésnél öt percig egyik csapat sem tudott kosarat dobni, a holtpontról azonban az U-BT mozdult el az utolsó 30 másodpercben, majd az utolsó két váradi támadást is sikeresen elhárította. Nem véletlen, hogy a döntő legjobb játékosának ezúttal nem a legtöbb pontot dobó kosarast, hanem a 10 pontja mellett ugyanannyi lepattanót is leszedő szenegáli centert, Ousmane Barrót választották.

Ousmane Barro, a döntő legjobb játékosa

Ne cseréld le a helyi szakit

Mindenkit meglepett, hogy a döntő alatt nem a megszokott szentgyörgyi hangosbemondó informálta a közönséget a mérkőzés történéseiről, hanem a szövetség bukaresti embere. Így a korábbi napokkal ellentétben hiányzott a magyar szó a hangszórókból, egy kisebb nézőcsoport pedig hangosan tüntetett is saját kedvence mellett. A bukaresti beugró pedig a csapatok bemutatása után elfelejtette, hogy a döntő előtt a román himnuszt is le kell játszani…

Kuti itt a sztár

Felnőtt férficsapat a ugyan nincs Sepsiszentgyörgyre, klasszis felnőtt játékost viszont adott a román válogatottnak. Kuti Nándor ugyan 14 éves kora óta Kolozsváron játszik, ám a szervezők jó érzékkel vele reklámozták az eseményt. A döntőben 13 pontot szerző kosaras elsősorban a meccsek után érezhette a rajongást, csapattársai általában már rég zuhanyoztak, amikor ő még mindig szelfizett és aláírásokat osztogatott.

Kuti Nándor a rajongókkal

 

Fotók: Manases Sándor

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/25334
És ezzel még szinte semmit nem mondtunk a lesújtó kutatási eredményekről.
Ha tetszik, a mioritikus haza példásan bizonyított, már ami a rossz tanuló státust illeti. És a jelek szerint a tasli nem is fog soká késlekedni.
Határ a csillagos ég, persze, de itt az alapszükségletekről van szó.
Noha rém egyszerű forgatókönyv szerint zajlik ez a horrorfilm, elég sok pénzbe kerül. És alaposan ránk tud ijeszteni. Ja, és nem csak egy film.
Elvileg. Mert úgy lett kitalálva, hogy nem igazán ellenőrzi senki.
A román tudás fellegvárának lakói kábé csak a nacionalista hőbörgés szintjén fejtik ki tevékenységüket. Amúgy köszönik, jól élnek, és szarnak az utókorra. Sabin Gherman írása.
Még december elsején átadnák, ha már egyszer Centenáriumi híd a neve.
Érdekes, hogy miközben Romániában drasztikusan csökkent a EU iránti bizalom, Magyarországon éppen most mutat növekedést.
Kisebbség-kisebbség, nem mindegy, hogy melyik? – gondolhatták az illetékesek.
Aztán jól megfenyegették pénzbírsággal az oktatási tárcát. Most biztos átgondolják.
A kedves kormány tejjel-mézzel folyó Kánaánt ajánl a nyugdíjasoknak. És a szükséges pénzt például az autópályáktól veszi el.
Sőt, megújulnak az istenházák Kolozsváron.
A tulajdonos azt ígéri, Erdély legszebb terasza fog működni a majdani szálloda udvarán.
Az önkormányzat nagy erőbedobással, a szállásadók csillagászati árakkal készülnek a Nagy Napra.