Már 27 személy hunyt el az influenza miatt

De még nincs járvány – nyugtatott az egészségügyi miniszter.
Hirdetés
27-re emelkedett az influenzavírus miatt elhunyt személyek száma, miután az elmúlt két napban hat halálesetet jelentettek a hatóságok – számolt be kedden a bukaresti parlamentben Sorina Pintea egészségügyi miniszter. A legutóbbi halálesetről a minisztert épp tájékoztatója előtt értesítették. 
 
A tárcavezető a higiéniai szabályok betartását és az influenza elleni oltást javasolta megelőzésként. Becslése szerint a mostani influenzaszezon áprilisig is eltarthat.
 
A tisztiorvosi szolgálat adatai szerint kedden négy személy esetében állapították meg, hogy az influenzavírus miatt haltak meg. Közülük a legfiatalabb egy 63 éves, Maros megyei nő volt, aki nem szenvedett egyéb betegségben, de nem volt beoltva influenza ellen. Hétfőn egy esetről számoltak be, így ezen a héten öttel nőtt a halálos áldozatok száma.
 
A múlt hét óta ugrott meg látványosan az elhunytak száma, csütörtökön jelentették a hatóságok, hogy tíz nap alatt nyolc beteg halt meg a ragályos kórokozó miatt. Kedden öt embert utaltak be Temesváron a járványkórházba influenzás tünetekkel, a páciensek közül három gyermek.
 
Sorina Pintea egészségügyi miniszter kedden közölte, egyelőre nincs szó járványról, a fertőző betegségnek egyelőre csak gócpontjai vannak. A legtöbb megbetegedést Bukarestben és Jászvásárban jelezték. Az influenza terjedésének megfékezése és a betegek óvása miatt egyes kórházakban karantént, illetve látogatási tilalmat rendeltek el.

Hirdetés