Újabb influenzás beteg hunyt el

Látogatási tilalmat rendelnek el egyre több kórházban.
Hirdetés
A légúti fertőzések számának növekedése miatt látogatási tilalmat rendeltek el péntektől a sepsiszentgyörgyi megyei kórház aneszteziológiai és intenzív terápiás osztályán, nyilatkozta az Agerpres hírügynökségnek Balázs Gabriella szóvivő. Az újszülöttosztályon már korábbról érvényben van a tilalom.
 
Mivel megnőtt a légúti fertőzéses esetek száma, nagyobb az esélye, hogy a kórházban kezelt páciensek is megfertőződjenek a szezonális betegségekkel. Az újszülöttosztályra február 7-e óta nem mehetnek be látogatók, péntektől pedig az aneszteziológiai és intenzív terápiás osztályra is ugyanez érvényes – mondta Balázs Gabriella.

Még egy influenzás beteg meghalt az országban, 

így 17-re nőtt a grippe halálos áldozatainak száma. Legutóbb egy 78 éves személy halt bele a ragályos betegségbe a bukaresti Marius Nasta Kórházban – nyilatkozta pénteken az egészségügyi minisztérium szóvivője, Oana Grigore.
 
Egy nappal korábban Sorina Pintea szaktárcavezető azt mondta, az influenza terjedése ellenére nem lehet még járványról beszélni. Hozzátette, két fertőzési gócpont alakult ki az országban, az egyik Bukarestben, a másik Iaşi-ban. Tavaly ilyenkor 21 halálos áldozata volt a ragályos betegségnek – tette hozzá.

A virózisok számának megkétszereződésére, 

azaz 4000 esetre számítanak a következő időszakban Hargita megyében. Három-négy hét múlva tetőzhet a járvány, nyilatkozta a Hargita Megyei Közegészségügyi Igazgatóság (DSP) vezetője, dr. Sánta Ferenc, aki azt ajánlotta a lakosságnak, hogy kerüljék a zsúfolt helyeket, valamint tartsák be az alapvető higiéniai követelményeket, hogy megelőzhessék a betegség terjedését. 

Hirdetés