A beképzelt Románia

Ahonnan mindenki menekülni akar és ahova senki sem akar jönni.
Hirdetés

A beképzelt Romániát nem érdekli, mit mond és tesz Dragnea és Tăriceanu, de rögtön izgalomba jön Simona Halep eredményeitől és kész akár a világ végére is elmenni utána, hogy számon kérje rajta a vereségét. A beképzelt Románia Isten Anyjának kertje, ahonnan mindenki menekülni akar és ahova senki sem akar jönni. Puric apostolt (Dan Puric színészről, a melldöngetős hazafiság egyik képviselőjéről van szó – a szerk.) parafrazálva, a beképzelt Románia sem nem fakultatív, sem nem kötelező, az van.

A beképzelt Románia nem tesz különbséget a lopás és a jólét között,

nem fogja fel, hogy ezen a bolygón senki sem képes egyetlen tollvonással béreket emelni. A beképzelt Románia mindig arra vár, hogy adjanak neki valamit, néha az sem fontos, hogy mit, csak adjanak. A beképzelt Románia délibábokat akar, kér, álmodik és ennyi álmodozás után azt hiszi, hogy a valóság rugalmas. Ha kiderül, hogy becsapták, a beképzelt Románia nem stresszel, megrázza magát és derűsen megkérdi: jó, jó, de mit adsz ma? És íme, így tévesztjük össze a kunyerálást a tárgyalással.

A beképzelt Romániában egy kiskorúnak tett szexuális ajánlat közben lefilmezett papot meghívják énekelni a szilveszteri adásba. A beképzelt Románia azokat a diáklányokat bünteti, akik lefilmeztek egy tanárt, akit azzal gyanúsítanak, hogy óra közben maszturbált. A beképzelt Romániában számtalan perverzen szexuális előéletű polgár a rendőrségen dolgozik, munkatársai pedig alig-alig ismerték fel, miután lefilmezték, hogy két gyermeket bántalmazott. Szintén a beképzelt Romániában keresztény himnuszokat énekelnek és „Románia nem Szodomá”-t kiabálnak a meleg közösséggel és közösségről készült filmek közben.

A beképzelt Romániában a politikai hatalom arra hivatkozva veszi semmibe a tüntetéseket,

hogy a több százezer ember manipulált. A beképzelt Románia a Facebookon lóg és a tüntetőkre üvöltözik, hogy: „miért nem tiltakoznak ezért is, meg azért is, meg amazért is?” A beképzelt Romániában a tévék a tüntetőkön gúnyolódnak és az utcákra vonult polgárok megverését követelik a csendőröktől. A beképzelt Romániában a hagyományos „csak akkor keressetek, ha már forradalom van” szlogennel szokás a tüntetésekre szóló meghívásokra válaszolni.

A beképzelt Romániában a politikusok kiengedik a börtönökből a bűnözőket. A beképzelt Romániában a kórházak gyilkos baktériumok menedékei. De

a beképzelt Románia trikolór pántlikával avat fel egy vécét.

A beképzelt Románia azt hiszi, hogy az autópályák csak a tengerhez vagy a hegyekhez igyekvő beképzelteknek kellenek. A beképzelt román nevetve azt mondja, hogy „képeim vannak önről, miközben análszexet folytat”, majd megharagszik, hogy nem tisztelik (az idézett szöveget Şerban Nicolae PSD-s szenátor mondta Cosette Chichirău USR-s képviselőnek – a szerk.).

A beképzelt Romániában egy borbélyüzleti tábornok egész sereg kíséretében száguldozik át a városon két kocsma között, mely belehalhat, ha a hátsó ülésen terpeszkedő beképzeltnek netán kihűl a csorbája. A beképzelt Románia az éjszaka közepén felébredve hazarendeli a hadszínterekről a csapatokat csak azért, hogy befűtsön ezzel az államfőnek. De a beképzelt Romániának lesz egy, két vagy három tengeralattjárója, mert ha már vannak libegőid, kár lenne nem csinálni tengeralattjárókat is.

A mélységesen beképzelt Romániában derékig sárban és sörrel a kézben szokás állni, miközben röhögsz azokon az ostobákon, akik önkéntesként tisztítják meg az erdőket a másik beképzelt Románia mocskától, mely hétvégeken grillezgetni szokott. A beképzelt Romániában, a középsőben, az államnak dolgozó szegények miatt aggódják könnyesre magukat a tévékben, csakhogy közben azt suttogják, hogy „ezek a hülyék amúgy sem érdemelnek meg”.

A beképzelt Romániában a romantikus baloldal újra felfedezi Marxot és az osztályharcot

és a magát halálra dolgozó maroknyi korporatistát vádolja azzal, hogy ellopja a gyermekek elől a betevőt. A beképzelt Romániában a konzervatív jobboldal három keresztet is vet azt remélve, hogy egyszer majd megverhetik az utcán a homoszexuálisokat. Csak a főpolgármester asszony ússza meg, hogy beképzeltségében pénzhegyeket adott a Katedrálisra. Nem szabad piszkálni, mert irányultságát tekintve balos, ájtatosságát tekintve viszont jobbos.

A beképzelt Romániát naponta támadják.

A pszichotronikus hullámok, Soros, a gyíkemberek és a háttérhatalom.

Hirdetés

De a beképzelt Románia ellenáll, mert meg kell küzdenie a big pharmá-val és a multikultival. A beképzelt Románia nem oltatja be magát, mert fél az autizmustól, de nem veszi észre, hogy egész Európára ráhozza a frászt a véget nem érő járványokkal.

A beképzelt Románia tele van doktori címekkel és első helyen áll az egészségügyi szolgáltatások leromlása terén. A beképzelt Romániában a legnagyobb politikust elítélték és vesz magának egy szigetet, ahol horgászhat. A beképzelt Romániában becsületes vagy, ha elévül az ügyed.

A beképzelt Romániában politikai üldözöttnek tekinted magad, ha lopsz.

A beképzelt Románia büszke magára és immunis a kritikára.

A beképzelt Románia nemcsak „van”, hanem mindig fordítva van. A beképzelt Románia hazafisága operettszerű, a nemzet nagy gazembereinek szánt szobrokkal és díszsortüzekkel. A beképzelt Románia megfojtja a valódi Romániát.

Uram, ha létezel, ne hagyd, hogy mind beképzeltekké váljunk! Bár úgy vélem, hogy gyakran képmutatásról is szó van, nemcsak beképzeltségről.

 

Az alcímeket a szerkesztőség adta.

Hirdetés