Idegen tollak
Szerző: Afrodita Cicovschi
2018. február 5. hétfő, 12:41
Így könnyű az egész országot keresztül-kasul átszelő autópálya-hálózatot vizionálni.

A jelenlegi PSD-ALDE (Szociáldemokrata Párt–Liberálisok és Demokraták Szövetsége – a szerk.) kormány, mely a harmadik a sorban,

egyetlen autópályát, gyorsforgalmi utat, egyetlen intermodális csomópontot, elkerülő utat sem fog befejezni:

a legutóbbi kormányprogramba foglalt összes elsődleges beruházásnak 2020, vagyis a tervek szerint a 2020. december 15-e környékén megtartott parlamenti választás utánra esik a határideje.

A jelenlegi kormány egyértelműen elismeri, hogy egyhamar egyetlen kilométernyi autópályát, gyorsforgalmi vagy elkerülő utat sem fog befejezni, ugyanis a megvalósíthatósági tanulmányok és a műszaki terv – tehát nem az építkezési munkálatok – elkészülésének 2019 a legderűlátóbb határideje. És ez is csak egyetlen autópálya-szakasz, nevezetesen a kelet-nyugat autópálya részét képező Marosvásárhely–Târgu Neamţ szakasz esetében, melynek 2018–2019 a határideje.

Az elsődleges közúti projektek többsége – legalábbis a Dăncilă-kormány ígéretei szerint –

csak 2021–2022 környékén, vagyis a 2020. december 15-e környékére tervezett parlamenti választás után készül el.

„Mandátumunk végén módosított országpályát és jogrendet hagyunk a következő kormányra, mely elmagyarázza az embereknek Románia pályáját a következő 15-20 évre, nemcsak egyik évről a másikra, mint most. A több évre szóló költségvetésekkel (tervezetekkel) kezdjük, előbb 2 évre, majd 4 évre, amit 10 évre és végül 20 évre szóló költségvetési tervezés egészít ki. Ezáltal a bármiféle – közúti, egészségügyi, energetikai – infrastruktúrára vonatkozó beruházás tervezése sok évvel előre megtörténik, és így nő megvalósulásuk esélye”, mutatnak rá a legutóbbi kormányprogramban.

A kormány csak támogatja a beruházásokat, pénzt nem ad

Ezek szerint a jelenlegi kormány „támogatja a közúti infrastruktúra fejlesztését, egy Románia régióit, valamint Romániát más államokkal összekötő autópályákból, gyorsforgalmi utakból, közutakból álló hatékony hálózat kialakítását a projektek, elsősorban a Mestertervben szereplő a stratégiai összekötő közúti folyosókhoz, folyósokat összekötő pályákhoz, elkerülő utakhoz, idegenforgalmi, országos jelentőségű országutakhoz tartozó projektek folytatásával”.

Ezekhez az országos jelentőségű és mind az egyszerű románok, mind az üzleti világ által nagy érdeklődéssel várt beruházásokhoz

semmilyen határidőt sem társítottak, sőt egy részük esetében még a költségüket sem említik.

Ennek megfelelően a kormány támogatja a stratégiai folyosók (IV. folyosó), a folyosókat összekötő utak, a TransRegio és Euro-Trans utak befejezésébe, korszerűsítésébe és felújításába történő beruházásokat; a Konstanca–Nagylak (IV. folyosó) tengely elsődleges megvalósulását; a Lugos–Déva, illetve Nagyszeben–Piteşti autópálya befejezését; a Bukarestet elkerülő út autópálya szintű megvalósítását és befejezését (A0-s bukaresti gyűrű, mely első szakaszban az A1-es és az A2-es autópályákat köti össze; a második szakaszban pedig bezárul Bukarest körül az autópálya szintű gyűrű); a Konstanca–Vama Veche Trans-Regio út befejezését, melynek költségét 36,7 millió euróra becsülik.

A 2021–2030 időszakra javasolt beruházásokat illetően a közúti Mesterterv azt mutatja, hogy 7,9 milliárd eurós finanszírozási hiány van.

Az Erdély-autópályát 2022-re fejeznék be

A kormányprogram szerint 2022-re fejeznék be az Erdély-autópályát. Ennek megfelelően a Comarnic–Brassó szakaszt 2022-ben fejeznék be (997,75 millió euró becsült érték); a Nagyszeben–Brassó szakaszt 2022-ben (737,22 millió euró); a Berettyószéplak–Bors (+Nagyvárad) szakaszt 2020-ban (303,43 millió euró); Magyarnádas–Berettyószéplak szakaszt 2022-ben (1002,55 millió euró).

Ami a Szászsebes–Torda szakaszt illeti, melynek esetében a hatóságok nemrég siettek átvenni a részlegesen elkészült munkálatokat, ez 2020-ra lesz kész, a Ploieşti–Comarnic szakasz (306,77 millió euró) pedig 2022-re.

Nem ismert, hogy mikorra készül el a Bukarest–Ploieşti 1. szakasza a 0+000 – km és 3+325 útszelvény között, mint ahogy a bukaresti körgyűrű 6+500 és Moara Vlăsie csomópont 19+500 útszelvénye közötti szakasza sem.

A több mint 4 milliárd euróba kerülő kelet–nyugat (Montana) autópálya a 2021–2022 időszakban készül el,

a Marosvásárhely–Piatra Neamț szakasz kivételével (aminek 2942 millió euró a becsült értéke, és 2019-ig kell elkészülnie a megvalósíthatósági és a műszaki tervnek). A Németvásár–Iaşi–Ungheni szakasz (1129 millió euró becsült érték) 2022-re készül el; az Aranyosgyére–Marosvásárhely közötti autópálya szintű szakasz (224,94 millió euró) 2021-re; a Piteşti–Craiova szakasz pedig 2021-re.

A bukaresti közúti gyűrű (A1–DN7, A2–DN2) (53,80 millió euró) korszerűsítésével a tervek szerint 2020-ra készülnek el.

A Ploieşti–Buzău, a Buzău–Focşani, a Focşani–Bacău, a Bacău–Paşcani gyorsforgalmi utakat a tervek szerint 2022-re fejezik be. A Paşcani–Suceava, Suceava–Szeret és az A3-at a Henri Coandă repülőtérrel összekötő gyorsforgalmi utakat 2018 és 2019 között; a Konstanca–Tulcea–Brăila (+ új Duna-híd) gyorsforgalmi utat 2019–2022-re.

 

Az alcímeket a szerkesztőség adta.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/25185
Ez a politikai osztály a börtöntől való félelemmel szemben feláldozza a hazaszeretet. Amely hazaszeretet nem egyenlő a nacionalista hörgéssel és idegengyűlölettel.
Az egyetemes magyar ünnepet az eső sem tudta megakadályozni.
Szilágyi Zsófia Egy nap című nagyjátékfilmje FIPRESCI-díjat kapott.
Megint azok a fránya autópályák. Hiába dübörög messzehangzón a gazdaság a Kárpátok bércei alatt, ha a döntéshozók képtelenek dönteni.
A kolozsvári városnapokon úgy nőnek ki a szobrok a kövezetből, mint eső után a gomba. Eső van, tehát érthető a dolog. Na de nézzük végig őket.
30-40-ezerre becsülik azoknak a moldvai római katolikusoknak a számát, akik beszélik a magyar nyelv valamely nyelvjárását.
Volt szekus tisztek rágalmazták meg azzal, hogy a magyar titkosszolgálat fizetett ügynöke volt.
Magyarán: tényleg bekopog a mioritikus haza a Visegrádi Csoport ajtaján? Ahol Magyarország is ott van?
A kérdés már csak az, hogy a fotó a multikulturalitás, avagy a magyarszivatás jelképe-e.
Alap- és mesterfokon is lehet majd államigazgatást tanulni. Például az európai pénzalapok lehívását és hatékony kommunikációt.
Vonattal ütközött az autójuk. A sofőr nem adott elsőbbséget.
Befutott az első budapesti zarándokvonat, a Boldogasszony a kolozsvári állomásra. Késés és szemerkélő eső oldotta kicsit a megilletődést.
Olyan, a régi Kolozsvárt ábrázoló óriásposztert állítottak fel a kincses város főterén, amelyről eltüntették a korabeli magyar feliratokat.
A végzős diákok átvonultak a belvároson, és össze-vissza színezték magukat a Főtéren.