Kelemen: olyan a kormányprogram, mintha két sör között írták volna az agrárminisztériumban

Ő még nem olvasta, de Porcsalmi Bálint igen.
Hirdetés

Az új kormányprogram olyan, mintha a mezőgazdasági minisztériumban írták volna két sör között – mondta Kelemen Hunor RMDSZ-elnök szombat este Marosvásárhelyen, a 15 éves Magyar Ifjúsági Értekezlet (Miért) születésnapi rendezvényén.

Kelemen kijelentéséből kiderül, hogy ő még nem olvasta Viorica Dăncilă parlamenti szavazásra váró kormányának készülő programját, de Porcsalmi Bálint, az RMDSZ ügyvezető elnöke igen, tőle származik a sörös hasonlat.

Az RMDSZ elnöke arra kérte a Miért képviselőit, hogy olvassák el a kormányprogramot és jelezzék  észrevételeiket, mivel a szövetségnek is vannak elképzelései a következő időszakra.

A szövetség képviselői kedden találkoztak Viorica Dăncilă kijelölt kormányfővel és Liviu Dragnea PSD-elnökkel, a megbeszélés után pedig Kelemen Hunor azt mondta: nem volt szó az RMDSZ kormányra lépéséről. Az új kormányról hétfőn dönt a parlament.

Továbbra is együttműködne az RMDSZ és a Miért
Közös szándéknyilatkozatot írta alá szombaton Kelemen Hunor és Oltean Csongor, az ifjúsági szervezet elnöke, a dokumentumban vállalják, hogy a mai igényeknek megfelelő cselekvési tervet, politikai programot dolgoznak ki és fogadnak el. A dokumentum megtekinthető itt.

Hirdetés