Tragédia
béel
2018. január 26. péntek, 07:00
Két gépkocsi ütközött.

Súlyos közlekedési baleset történt csütörtök este Hargita megyében: egy nő és két gyermeke életét vesztette, ketten megsérültek.

A baleset Csíkszentdomokos és Marosfő között történt, az 578-as európai úton. Két jármű ütközött egymással, az egyikben egy kétgyermekes család utazott. A 30 éves édesanya és két gyermeke - egy három-, illetve egy egyéves kislány - meghalt a balesetben. A két jármű vezetőjét a csíkszeredai kórházba szállították - tájékoztatott a Hargita megyei katasztrófavédelmi felügyelőség sajtószóvivője, Alina Ciobotariu.

Gheorghe Filip rendőrségi szóvivő elmondta, az első vizsgálatok szerint az autó, amelyikben a család utazott, megcsúszott az úton, lesodródott a sávjáról, és oldalról belecsapódott a szemből jövő jármű. A rendőrség folytatja a vizsgálatot a baleset körülményeinek megállapítása érdekében.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/25052
Most aztán vakarhatja a fejét Dragnea úr is, meg Iohannis úr is. Meg úgy általában, minden fejes. Sabin Gherman írása.
Az Európa Tanács nemzeti kisebbségek védelméről szóló keretegyezmény tanácsadó bizottsága a Székelyföld név használatának tiltására, a hivatali anyanyelv-használatra és a kétnyelvű utcanévtáblákra is kitér.
A nagyon alapos és pragmatikus elemzésnek tűnő szövegben végig ott bujkál az üzenet: Románia Orbán Viktor csicskája!
Bár tizenkilenc pályázat érkezett az útügyhöz a 60 kilométer megépítésére, nem fogják elkapkodni a kivitelezést.
A magyarországi választások mocskába belekevert erdélyi magyar családnak többen is felajánlották a jogi segítséget.
Uniót kiáltottak a moldovaiak. Aztán ellenuniót. És erre már a románok is megragadták az egyesülés bikájának szarvát.
Kis román szélsőséges heraldika Hans Hedrich kommentárjával. Sokan ismerik ezeket a furcsa jelképeket, így együtt mégis ijesztően idegenül hatnak.
Kolozsvár polgármestere azt ígérte, hogy a közeljövőben kihelyezik a még hiányzó többnyelvű városnévtáblákat.
Mert Romániában még mindig háborús bűnösként tartják nyilván az írót, annak ellenére, hogy az amerikai hatóságok több ízben is megalapozatlannak találták a román kiadatási kérelmeket.
A hollandok világcsúccsal is csak bronzérmesek lettek.
Hány sebből és miért vérzik a Kínát is „legyőző” román gazdaság? Tessék. És persze a magyarok megint jobban teljesítenek.
Mindenki nyugodjon le, nem a magyarok keze van a dologban. Hanem az anyatermészeté. Igaz, nem tudni, ő milyen nemzetiségű.
Hasznos és jó dolog a korrupcióellenes harc. De a saját háztájon is rendet kell tartani. Mert könnyen megfúrhatják a DNA hajóját, ha nem vigyáz.
A tiltakozás egy rendhagyó formájával készül a Musai-Muszáj a táblaper megnyerésének első évfordulóján.