Harminckét irakit fogtak el a magyar-román határ közelében

Nem voltak már messze a határtól, nyugat-Európa irányába tartottak.
Hirdetés

Harminckét iraki bevándorlót állítottak meg csütörtökön hajnalban a hatóságok a román-szerb határ közelében Temes megyében – közölte honlapján a határrendészet.

A bevándorlókból álló csoportra hajnali öt órakor figyeltek fel a határrendészek Lacunás falu térségében, mintegy ezer méterre az államhatártól. A csoport tagjai irakiaknak vallották magukat, és elmondták, hogy Románián keresztül próbáltak eljutni egy nyugat-európai országba.

A csoportot 14 férfi, tíz nő és nyolc gyermek alkotta. Valamennyiüket bekísérték a határrendészet székházába, és elkezdődött az illegális határátlépési ügy kivizsgálása. A román határrendészet közölte: felveszi a kapcsolatot az illetékes szerb hatóságokkal, hogy közösen vizsgálják ki az ügyet, és alkalmazzák az illegális határátlépők kitoloncolására vonatkozó kétoldalú egyezményt.

A határrendészet honlapján közölt napi híradások arra utalnak, hogy a téli hónapokban csökkent a migrációs nyomás Románia határainál. Január elseje óta ez a legnépesebb bevándorlócsoport, amely a zöld határon át próbált bejutni az országba.
 

Hirdetés