Ismét magyarellenes uszítás miatt fizet Radu Banciu

Az audiovizuális tanács Fancsali Ernő feljelentése nyomán büntette a B1 televíziót.
Hirdetés

A durva sértegetéseiről elhíresült műsorvezető, Radu Banciu két műsora miatt is pénzbírságot szabott ki az audiovizuális hatóság (CNA) a B1 televízióra.

A televíziónak 12500 lejt kell pénzbüntetésként kifizetnie a CNA döntése szerint.

Radu Banciut Fancsali Ernő, az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) kolozsvári szervezetének elnöke jelentette fel még tavaly szeptemberben magyarellenes kijelentések miatt. A műsorvezetőt egy tavaly júliusi, illetve augusztusi műsorában tett kijelentései miatt büntették meg. Az augusztusi műsorban a székelyudvarhelyi kauflandos miccs-botrányént ismert nacionalista provokáció kapcsán azt mondta Banciu, hogy az elmúlt húsz évben egyszer sem fordult elő, hogy valaki magyarul kérjen kenyeret például Marosvásárhelyen, és ne szolgálják ki, míg fordítva ez rendszeresen megtörténik. Ezt a megaláztatást egyetlen más országban sem tűrik a „szerencsétlenektől”, csak Romániában. Hozzátette, ha Ceaușescu idejében történt volna mindez, akkor már rég vízágyúkkal lőtték volna ki az összes magyart.

A B1 műsorvezetője visszaeső magyargyűlölő, korábban többször is megbírságolta a CNA és a diszkriminációellenes tanács (CNCD).

Hirdetés