FRISSÍTÉS: Lemondott a nyilvános önkielégítéssel vádolt ortodox vallástanár

A hittant oktató papot egy diáklány filmezte le a telefonjával.
Hirdetés

Lemondott pénteken a nyilvános önkielégítéssel vádolt kiskapusi ortodox vallástanár, és nem fog tanítani, erősítette meg az Agerpres hírügynökségnek Teodor Dumitru Fîrţonea, az iskolákban dolgozók szakszervezetének Szeben megyei vezetője.

Mint arról beszámoltunk, a Szeben megyei tanfelügyelőség vizsgálatot indított, miután azzal vádolták meg a kiskapusi Nicolae Teclu Technológiai Gimnáziumban tanító hittantanárt – aki egyébként ortodox pópa –, hogy az óra közben maszturbált.

Az egyik, 12. osztályos diáklány telefonjával le is filmezte a tanári asztal mögött valóban furcsa testhelyzetben ülő és furcsán mozgó papot. A lány aztán továbbküldte osztálytársainak a felvételt amely úgy került nyilvánosságra, hogy az egyik diáklány édesanyja megtalálta azt a telefonon.

 

 

Liviu Pop oktatási miniszter pénteken közölte, Kiskapusra kiszállt a Szeben megyei tanfelügyelőség bizottsága, hogy kivizsgálja az ügyet, a vizsgálat eredményét a nap folyamán várta.

A miniszter lemondásra szólította fel a már tizenöt éve hittantanárként is tevékenykedő papot, akit egyébként tíz évvel ezelőtt szenteltek pappá. Egyben azt is elmondta, a lány az eset után panaszt tett osztályfőnökének, az azonban nem tájékoztatta az iskola vezetőségét.

Hirdetés

Liviu Pop közölte, felszólította a megyei tanfelügyelőséget, hogy az ügy lezárultáig biztosítson más hittantanárt.

Erdély ortodox metropolitája, Laurenţiu Streza is vizsgálatot rendelt el, és kijelentette: amennyiben kiderült, hogy a vádak igazak, a pap többé nem szolgálhat az egyházban.

Az érsek szerint a megvádolt papot korábban megműtötték, és egészségügyi problémái vannak, kollégái pedig nem jelezték, hogy magatartásbeli rendellenességeket tapasztaltak volna nála.

A kiskapusi rendőrkapitányságon egyébként pénteken az egyik diáklány édesanyja panaszt tett az ügyben.

A panasz nyomán a medgyesi rendőrség és az ügyészség is nyomoz.

Hirdetés