A főügyészből lett fővádlott lelépett az országból

Alina Bicát már két ügyben elítélték, de ő inkább Costa Ricán kezdene ügyvédi karrierbe.
Hirdetés
Elhagyta az ország területét, és Costa Ricára utazott a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) volt főügyésze, Alina Bica, aki ellen több ügyben is vádat emeltek – értesült az Agerpres hírügynökség.
 
Igazságügyi források szerint Alina Bica hétfőn nem jelent meg a Legfelsőbb Bíróságon annak az ügynek a tárgyalásán, amelyben Adriean Videanu volt miniszter is érintett. Bica ügyvédje állítólag bejelentette a tárgyalóteremben, hogy védence elment Costa Ricára, ahol ügyvédként szeretne dolgozni.
 
Alina Bica 2017 december elején sem jelent meg egy tárgyaláson, akkor ügyvédei orvosi papírokkal bizonyították, hogy védencük Spanyolországban balesetet szenvedett. A DIICOT volt vezetőjének nem tiltották meg, hogy elhagyja az országot.
 
Alina Bicát két ügyben is elítélték, a döntések azonban nem jogerősek. 2016 novemberében négy év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a Legfelsőbb Bíróság bűnpártolás miatt. Ugyanabban az ügyben Adriean Videanu exminisztert felmentették a vádak alól. 
 
2017 januárjában bűnpártolás miatt alapfokon három év és hat hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték Bicát, amiért közbenjárt annak érdekében, hogy zárják le a Horia Simu üzletember ellen indított bűnvádi eljárást.
 
Karácsony után közvetlenül ugyanígy távozott az országból Radu Mazăre volt konstancai polgármester is. Az extravagáns húzásairól és sokrétű korrupciós ügyeiről elhíresült volt PSD-s politikus meg sem állt Madagaszkárig.

Hirdetés