Hétfőig felfüggesztik az eltűnt hegymászó keresését a Bucsecs-hegységben (FRISSÍTVE)

A hegyimentők testi épsége most fontosabb, mint a holttest megtalálása.
Hirdetés
Frissítés: 
Vasárnap délután felfüggesztették a lavina által elsodort férfi keresését a Bucsecs-hegységben. A Prahova megyei hegyimentők azt írták a Facebookon, hogy megtalálták az eltűnt férfi sisakját, hátizsákját és a két jégcsákányát. Kizárt, hogy túlélte a lavinát. Mint írják: a hegyimentők testi épsége most fontosabb, mint a holttest megtalálása. Az időjárási körülmények nem teszik lehetővé, hogy folytassák a kutatást, hétfőn reggel kezdik ismét keresni holttestet.

Lavina sodort el szombat délután egy férfit a Bucsecs-hegységben. A baleset a Coştilei-völgyben történt, a 30 éves bukaresti férfi egy öt személyből álló csoport tagja volt.

Vasárnap délelőtt egy lavinaszondával újrakezdték az áldozat keresését, miután szombat este az újabb lavinaveszély miatt fel kellett függeszteniük a kutatást. A Prahova megyei hegyimentők vezetője, Daniel Banu a Mediafaxnak elmondta: a szondával lépésről lépésre átkutatják a hótömeget. Az eltűnt férfi felkészült, jól felszerelt alpinista, aki Európa több hegycsúcsát is meghódította már.

A hólavinát az indította el, hogy a férfi egy óvatlan pillanatban megcsúszott, majd néhány száz méteren sodródott a Coştila menedékházig, és a hótömeg rázúdult. Társai hiába keresték, csak a betört sisakját találták meg.

Hirdetés