Kormány, válság
béel
2018. január 11. csütörtök, 08:59
De hivatalosan azt várja, hogy Carmen Dan nyújtsa be a lemondását.

Selyemzsinórt küldött Carmen Dan belügyminiszternek Mihai Tudose miniszterelnök az országos rendőrfőkapitány menesztése körül kialakult botrány nyomán

Tudose szerdán este az Antena 3 hírcsatornának nyilatkozva kijelentette: a miniszter hazudott neki, így már nem tud a továbbiakban együtt dolgozni vele.

Carmen Dan a Bukarestben hétfőn elfogott pedofil rendőr ügye miatt menesztette volna Bogdan Despescu országos rendőrfőkapitányt.

A miniszterelnök azonban ebbe nem egyezett bele, ehelyett további tájékoztatást kért Despescutól.

Tudose azt mondta,

azért rendült meg a bizalma a belügyminiszterben, mert az hazudott neki

a Despescu utódjául kiszemelt rendőrtisztről. Kiszivárgott ugyanis, hogy a Dan által kijelölt Cătălin Ioniţă nem hajlandó vállalni a tisztséget. A kormányfő azt mondta: megkérdezte Carmen Dantól, hogy ez igaz-e, a miniszter pedig azt mondta: nem. Ekkor ő felhívta  Ioniţát, aki megerősítette: nem kíván főkapitány lenni.

„Ha egy miniszter megengedi magának, hogy hazudjon nekem, akkor már nincs ahogy együtt dolgoznunk. Ő erre közölte, hajlandó hétfőtől lemondani, én pedig azt mondtam: ha lemond, én elfogadom.

Ha engedik, le fog mondani”

- fogalmazott Tudose.

A konfliktusnak nagy valószínűséggel a Tudose és Liviu Dragnea szociáldemokrata pártelnök között egyre feszültebbé váló viszonyhoz van köze. Carmen Dan ugyanis Dragnea egyik leghűségesebb embere, Tudose pedig úgy kívánja átalakítani a kormányt, hogy a lehetőség szerint kiszórja Dragnea embereit.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/24826
A szokásos logikátlan (és helyenként rosszindulatú) észosztás: mit panaszkodnak a romániai magyarok, amikor Európa mintaállamai is tojnak a kisebbségi jogokra.
Mert egy rendes tank nem tud végigmenni az országon. És ezt az amerikai hadsereg európai haderőinek volt parancsnoka mondta.
A Times New Roman viccportál is megbánja, hogy lekurvázta Dragnea nőjét.
Románia nagy nehézségek árán megérkezett a középkorba. Sabin Gherman írása.
Nemsokára a Valami Amerika 3. látható Nagyváradtól Sepsiszentgyörgyig a mozikban.
Még mindig borzasztó állapotban vannak az utak Romániában.
A szerző eleinte bezzegországként emlegeti Magyarországot, hogy aztán kibújjon a lóláb, és Románia szinte minden kudarcáért a szomszédot tegye felelőssé.
Megnéztük, miért vonz akkora tömegeket a Kolozsvár melletti Zsukon rendezett Agraria mezőgazdasági kiállítás.
Az Eurostat mérte meg a nélkülözést, és viszonyította az összlakosság számához.
És egyben támogatja a Nicolae Ceaușescu elvtárs udvari költője nevével fémjelzett autochtonista szellemiséget.
PC-ellenes szekcióval duplázza meg a fesztivál a hagyományosan húzós válogatását. Előre, kurvák, gengszterek, turisták – Határok nélkül!
Kövesse valós időben a város forgalomkorlátozásait!
Az ortodoxok a monarchiában, az új Romániában, a kommunizmusban, és utána is tudtak helyezkedni. A görög-katolikusok nem annyira.
Ami megnyugtató: egy időre lekerült a román sajtóműsorról, hogy bármit tesznek a magyarok, csakis Erdélyre fenik a fogukat.