Kormány, válság
béel
2018. január 11. csütörtök, 08:59
De hivatalosan azt várja, hogy Carmen Dan nyújtsa be a lemondását.

Selyemzsinórt küldött Carmen Dan belügyminiszternek Mihai Tudose miniszterelnök az országos rendőrfőkapitány menesztése körül kialakult botrány nyomán

Tudose szerdán este az Antena 3 hírcsatornának nyilatkozva kijelentette: a miniszter hazudott neki, így már nem tud a továbbiakban együtt dolgozni vele.

Carmen Dan a Bukarestben hétfőn elfogott pedofil rendőr ügye miatt menesztette volna Bogdan Despescu országos rendőrfőkapitányt.

A miniszterelnök azonban ebbe nem egyezett bele, ehelyett további tájékoztatást kért Despescutól.

Tudose azt mondta,

azért rendült meg a bizalma a belügyminiszterben, mert az hazudott neki

a Despescu utódjául kiszemelt rendőrtisztről. Kiszivárgott ugyanis, hogy a Dan által kijelölt Cătălin Ioniţă nem hajlandó vállalni a tisztséget. A kormányfő azt mondta: megkérdezte Carmen Dantól, hogy ez igaz-e, a miniszter pedig azt mondta: nem. Ekkor ő felhívta  Ioniţát, aki megerősítette: nem kíván főkapitány lenni.

„Ha egy miniszter megengedi magának, hogy hazudjon nekem, akkor már nincs ahogy együtt dolgoznunk. Ő erre közölte, hajlandó hétfőtől lemondani, én pedig azt mondtam: ha lemond, én elfogadom.

Ha engedik, le fog mondani”

- fogalmazott Tudose.

A konfliktusnak nagy valószínűséggel a Tudose és Liviu Dragnea szociáldemokrata pártelnök között egyre feszültebbé váló viszonyhoz van köze. Carmen Dan ugyanis Dragnea egyik leghűségesebb embere, Tudose pedig úgy kívánja átalakítani a kormányt, hogy a lehetőség szerint kiszórja Dragnea embereit.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/24826
Bemutatta megingathatatlannak tűnő bizonyítékait a református egyház jogi képviselője, a csütörtöki bírósági döntés azonban teljes mértékben kiszámíthatatlan. Aztán Strasbourg következhet.
Kérdés: a kizárólag a lakók zsebét terhelő nagy homlokzatfelújítási kampány után mi lesz a graffitisekkel? Kitiltják őket? Járőrözni fognak a kedves városatyák? Na?
A mioritikus nemzeti mítoszokat élvezettel és szakértelemmel romboló román törtnész továbbra is kényelmetlen figura a nackórollert hajtó román gondolatvezérek számára.
Az ukrán nyelvű plakátok Ungvár, Munkács és Beregszász melletti főutak mentén jelentek meg.
Miután a Velencei Bizottság nyilvánosan is elkezdett aggódni a btk és az igazságügyi törvények módosításai miatt.
Az éppen zajló 4. Kolozsvári Zsidó Napokon hangzottak fel Eisikovits Mihály dallamai Laczkó Vass Róbert színművész előadásában, Nagy Gergő zongorakíséretével.
Ma még pompásan virítanak a gesztenyefák virágbugái a kolozsvári nemzeti színház oldalán. Október végén! De holnap már jön a hideg meg a zimankó. És az őszi tavasznak vége.
Ceaușescu a magyarok bőrén építgette a román nacionálkommunizmust, és reformok helyett szélsőséges nacionalizmussal takarózott, ahogy komolyabb válsághelyzetbe került.
Van remény? Erdély, a Partium és a Bánság szövetséget köt, hogy fejlesztési stratégiák terén bár, de leváljon a bukaresti bojárkormányról.
És ezzel még szinte semmit nem mondtunk a lesújtó kutatási eredményekről.
Ha tetszik, a mioritikus haza példásan bizonyított, már ami a rossz tanuló státust illeti. És a jelek szerint a tasli nem is fog soká késlekedni.
Határ a csillagos ég, persze, de itt az alapszükségletekről van szó.
Ötszáz éve is orvoshiány volt Erdélyben, nem csak ma.
Noha rém egyszerű forgatókönyv szerint zajlik ez a horrorfilm, elég sok pénzbe kerül. És alaposan ránk tud ijeszteni. Ja, és nem csak egy film.