12 éves lányt tepert maga alá egy villamos Aradon

A figyelmetlen áldozat végtag- és koponyatöréseket szenvedett, de túlélte a balesetet.
Hirdetés

Villamos ütött el egy 12 éves lányt Aradon, aki tilosban kelt át az úton, mobiltelefonja képernyőjét nézve. A lányt két órán át tartó mentőakció után, kéz- és lábtöréssel, valamint koponyasérülésekkel szállították kórházba, állapota stabil.

A szemtanúk szerint a lány barátnőjével sétált az utcán, közben telefonját nézte, és mindketten átmentek az úttesten, amikor a jelzőlámpa pirosat mutatott a gyalogosoknak. A villamosvezető dudálni kezdett, de nem tudta megállítani a járművet, így elütötte a lányt, akit a kerekek tíz méteren át toltak maguk előtt. Szerencsére testét nem vágták el a fémkerekek – tették hozzá a szemtanúk.

A tűzoltók és rohammentősök két órán át dolgoztak azon, hogy a kerekek alól kiszabadítsák a gyermeket. Végül sikerült a villamos kocsiját speciális gépekkel 30 centiméternyire megemelni, így ki tudták szabadítani a lányt, akit láb- és kéztörésekkel, koponyasérülésel szállítottak kórházba, de állapota stabil – közölte az aradi katasztrófavédelem szóvivője, George Pleşca.

A lányt jelenleg komputertomográfos vizsgálatnak vetik alá a sérülések súlyosságának megállapítása végett.

Hirdetés