Jelentkezett az első államfő-aspiráns a PSD berkeiből

És máris kikezdte a PSD elnökét, mert szerinte súlyos hiba, hogy a párt még nem állított jelöltet a 2019-es államelnök-választásra.
Hirdetés

Liviu Pleşoianu, a Szociáldemokrata Párt (PSD) képviselője levélben értesítette csütörtökön párttársait, hogy indulni szándékozik a 2019-es államelnök-választáson.

A képviselő azt nyilatkozta a Facebookon közzétett levelében: „természetes”, hogy erről a PSD kongresszusának kell döntenie, de „függetlenül attól a döntéstől”, ő mindenképpen indul az államfőválasztáson. Pleşoianu elmondta, továbbra sem fog találkozni a párton belüli egyetlen csoportosulással sem.

A képviselő úgy véli, nem származik hátránya abból, hogy csak alig több, mint egy éve tagja a PSD-nek, mert – mint mondja – „nincs doktorátusom a titkosszolgálatnál, könyveim ajánlóját nem Coldea és Maior írták, kizárólag barátaimmal teniszezem és szőlőt is csak dédszüleim vidéki szőlőjében szedek”.

Pleşoianu szerint „súlyos hiba”, hogy a pártelnök nem tartja fontosnak, hogy már most megnevezze a PSD jelöltjét az államelnök-választásra.

Hirdetés

A képviselő egyébként a PSD egyik elszabadult hajóágyújaként tevékenykedett 2017-ben:

 

Hirdetés