Fotó: Mészáros Tímea
Helló, turiszt!
Timi
2018. január 10. szerda, 19:00
Rekordszámú turista fordult meg 2017-ben a létesítményben. Idén euróvíziós elődöntőt is tartanak itt.

Rekordszámú turista látogatta meg a tordai sóbányát 2017-ben: több mint 600 000 látogatót regisztráltak. Simona Baciu igazgató szerint a legtöbb külföldi turista Magyarországról, Lengyelországból, Izraelből és Spanyolországból érkezett a bányába.

2017-ben 618 200 személy látogatta meg a bányát, 35%-uk külföldi látogató volt. A külföldi turisták aránya öt százalékkal növekedett 2016-hoz képest, mondta az igazgató. A sóbánya fejlesztési tervei között szerepel a 110 méteres mélységben található József akna előkészítése, hogy bekapcsolhassák a turisztikai körforgásba, így a bánya befogadóképessége megkétszereződne. Az igazgató szerint akár európai uniós támogatást is kérhetnek a 2008–2010 között felújított bánya további fejlesztésére.

A tordai sóbányában tartják egyébként az Eurovíziós dalfesztivál egyik elődöntőjét február 11-én, a rendezvény pedig még inkább hozzájárulhat a bánya és a város népszerűségéhez – mondta Simona Baciu.

Jelenleg a tordai sóbánya négy aknája látogatható. A kitermelést 1932-ben szűntették be, a bányát 1992-ben nyitották meg a turisták számára. A sóbánya levegője jótékony hatású légúti betegségekben szenvedők számára.

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/24822
Elvileg. Mert úgy lett kitalálva, hogy nem igazán ellenőrzi senki.
A román tudás fellegvárának lakói kábé csak a nacionalista hőbörgés szintjén fejtik ki tevékenységüket. Amúgy köszönik, jól élnek, és szarnak az utókorra. Sabin Gherman írása.
Érdekes, hogy miközben Romániában drasztikusan csökkent a EU iránti bizalom, Magyarországon éppen most mutat növekedést.
Kisebbség-kisebbség, nem mindegy, hogy melyik? – gondolhatták az illetékesek.
Aztán jól megfenyegették pénzbírsággal az oktatási tárcát. Most biztos átgondolják.
A kedves kormány tejjel-mézzel folyó Kánaánt ajánl a nyugdíjasoknak. És a szükséges pénzt például az autópályáktól veszi el.
Sőt, megújulnak az istenházák Kolozsváron.
A tulajdonos azt ígéri, Erdély legszebb terasza fog működni a majdani szálloda udvarán.
Az önkormányzat nagy erőbedobással, a szállásadók csillagászati árakkal készülnek a Nagy Napra.
Könnyű úgy válaszolni a kérdésre, hogy a kívül rekedt generáció egy ideig túl fiatal, egy idő után meg túl öreg volt. A probléma azért picit összetettebb.
Nem készül el ugyanis egy csomópont. Azonban...
Egy világjáró utcazenész volt az idei Jazz in the Street sztárvendége.
Pedig ez a mioritikus haza soros EU-elnökségének jelképe.
Hiába szerzett három gólt Észtországban, a védelem csődje miatt csak döntetlent játszott a magyar válogatott a Nemzetek Ligájában.