Brassó a legnépszerűbb hazai szilveszteri turistacélpont

Sokan töltik 2017 utolsó és 2018 első napjait utazással. Mutatjuk a legnépszerűbb hazai és külföldi úti célpontokat.
Hirdetés

Brassó szerepel az első helyen a romániai lakosság által leginkább kedvelt szilveszteri úti célok listáján – derül ki az egyik szálláskereső weboldal által készített felmérésből.

Bár a lista első három helyén hazai úti célok szerepelnek – Brassó, Predeál és Brassópojána –, sokan szilvesztereznek külföldön is: a top20-as listán 11 külföldi város található, köztük Bécs, Budapest, illetve Prága is.

A hazai lakosság által kedvelt helyek közé tartozik még a bulgáriai Bansko (7. hely), Nagyszeben (8.), Párizs (9.) és Róma (10.), illetve Isztambul (19.) és Barcelona (20.) is. Az európai úti célok közül – a hazaiakat leszámítva – az amszterdami (17. hely) szilveszterezés kerül a legtöbbe: erre éjszakánként 920 lejt szánnak a romániaiak – derül ki a Trivago adataiból.

Az óévet itthoni üdülőtelepeken búcsúztatók 550 lej (Brassó) és 780 lej (Predeál) közötti összeget fizetnek éjszakánként a szállásért. A legtöbbe a dubaji szilveszterezés kerül: éjszakánként 1 422 lejt kell fizetnie annak, aki az év utolsó bulijához ezt a – toplista negyedik helyén álló – helyszínt választja.  

Hirdetés