Mire vágysz, mielőtt meghalnál?

Jó kérdés, főleg így karácsony előtt. A kolozsvári multikulturalitás jegyében.
Hirdetés

Kolozsvár központjában nemrég megjelent néhány tábla, amilyen a képen is látható. A kincses városra teljes mértékben jellemző módon, több nyelven. Van ott magyar, angol, német, francia nyelvű tábla. És rajtuk a nagy kérdés: Mire vágysz, mielőtt meghalsz? És a válaszok természetesen záporozni kezdtek.

A szokásos „szeretném megtalálni életem párját vagy az igaz szerelmet” típusú vágyakon kívül ott vannak a gyakorlatiasabbak is, például, ki hinné, jó páran szeretnének meggazdagodni, illetve híres emberré válni. De vannak olyan kedves emberek is, akik szeretnének dédnagyapák lenni, másokat megölelni, szeretetet hirdetni a világon és más hasonlókat.

Persze vannak furább ízlésűek, akik szeretnének találkozni egy szerzetessel, megkapni Liviu Dragneát karácsonyi ajándék gyanánt, vagy éppen meghalni… mielőtt meghalnának. Meg a morcosok, akik a Real Madridot szidják. Érdekes, a Barcelona csapatát szidalmazó feliratot nem találtunk.

Aztán ott vannak a furább népek is, akik például szeretnének láncfűrésszel megkergetni valakit. Vagy egy jó kis ortodox orgiát. Vagy intim kapcsolatba lépni valaki másnak az édesanyjával.

És folytathatnánk a sort, mert nagyon hosszú, és állandóan gyarapszik. Mert az ember vágyainak nincsenek határai.

Hirdetés