„Megcsapolta” a kolozsvári urológiai intézetet egy magánklinika

Évekig használta ingyen a Lukmed az intézet infrastruktúráját.
Hirdetés

Hűtlen kezelés gyanúja miatt öt kolozsvári helyszínen – köztük egy ismert urológus, Mihai Lucan magánklinikáján is – házkutatást tartott szerdán reggel a Szervezettbűnözés- és Terrorellenes Ügyosztály (DIICOT). Az érintett helyszínek között ott van a kolozsvári Urológiai és Veseátültetési Intézet is, a gyanú szerint ugyanis az orvos magánrendelője díjmentesen vette igénybe az intézet szolgáltatásait.

A gyanú szerint az intézet több munkatársa Lucan doktorral, a Lukmed magánklinika vezetőjével összejátszva 2005 és 2016 között összesen 5 169 406 lejjel károsították meg az intézetet.

Többek között egy olyan, a daganatos megbetegedések kezelését szolgáló krioterápiás készüléket is a magánklinika rendelkezésére bocsátottak – mindenféle hivatalos szerződés nélkül –, amellyel egy kezelés értéke 3000 és 6700 euró közötti összegbe kerül alkalmanként.

A magánklinika úgy vette igénybe az intézet szolgáltatásaltatásait és személyzetét, hogy nem fizetett értük. Az ügyben összesen hét személyt hallgatnak ki az ügyészségen.

A RISE Project videója a DIICOT akciójáról:

Hirdetés

 

 

 

Hirdetés