nem aprózták el
csubakka
2017. december 20. szerda, 20:23
Az Evenimentul Zilei nagyfőnöke ellen is vádat emelt a DNA.

Befolyással való üzérkedés és pénzmosás vádjával áll bíróság elé Elena Udrea egykori régiófejlesztési és turisztikai miniszter – közölte szerdán a korrupcióellenes ügyészség (DNA).

Ugyanabban az ügyben a DNA vádat emelt Dan Andronic újságíró, az Evenimentul Zilei napilap többségi tulajdonosa ellen is hamis tanúzás miatt.

Udreát azzal vádolják, hogy 2001-ben elfogadta egy üzletember megvesztegetési ígéretét. Bogdan Buzăianu azt ígérte az akkori régiófejlesztési miniszternek, hogy közvetítőkön keresztül eljuttat neki ötmillió dollárt, Udrea pedig cserében vállalta, hogy befolyását latba vetve „elintézi” a gazdasági minisztérium illetékeseivel és a Hidroelectrica állami áramtermelő társaság vezetésével, az üzletember cégével kötött szerződések folytatásáról.

A megígért összegből Elena Udrea 2011.novemberében meg is kapott 3,8 millió dollárt és egy 900 ezer eurós kinnlevőséget is. Az összeget Buzăianu egyik cége kölcsönözte egy harmadik félnek, és amit egy médiavállalkozás tulajdonrészeivel garantáltak. Udrea egy paraváncég közbeiktatásával rejtette el, hogy ő a tulajdonképpeni birtokosa a kinnlevőségnek.

Dan Andronic újságírót, aki az Evenimentul Zilei 90 százalékos tulajdonosa, kezdetben tanúként hallgatták ki az ügyben. Később kiderült, hogy a kihallgatás során valótlanságokat állított – közli a DNA –, ugyanis azt mondta: nem volt tudomása arról, hogy a kinnlevőség fejében Elena Udrea képes ellenőrzést gyakorolni a médiacég fölött és képes befolyásolni kiadói politikáját.

A vizsgálatok során az is kiderült, hogy Andronic többször is engedélyt kért Udreától bizonyos cikkek közlésére, holott ezt korábban tagadta.

Elena Udrea ellen korábban több korrupciós per is indult, többek között a Microsoft-ügyben, vagy a „Bute-boxgála” néven elhíresült ügyben.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/24578
Ez a politikai osztály a börtöntől való félelemmel szemben feláldozza a hazaszeretet. Amely hazaszeretet nem egyenlő a nacionalista hörgéssel és idegengyűlölettel.
Az egyetemes magyar ünnepet az eső sem tudta megakadályozni.
Szilágyi Zsófia Egy nap című nagyjátékfilmje FIPRESCI-díjat kapott.
Megint azok a fránya autópályák. Hiába dübörög messzehangzón a gazdaság a Kárpátok bércei alatt, ha a döntéshozók képtelenek dönteni.
A kolozsvári városnapokon úgy nőnek ki a szobrok a kövezetből, mint eső után a gomba. Eső van, tehát érthető a dolog. Na de nézzük végig őket.
30-40-ezerre becsülik azoknak a moldvai római katolikusoknak a számát, akik beszélik a magyar nyelv valamely nyelvjárását.
Volt szekus tisztek rágalmazták meg azzal, hogy a magyar titkosszolgálat fizetett ügynöke volt.
Magyarán: tényleg bekopog a mioritikus haza a Visegrádi Csoport ajtaján? Ahol Magyarország is ott van?
A kérdés már csak az, hogy a fotó a multikulturalitás, avagy a magyarszivatás jelképe-e.
Alap- és mesterfokon is lehet majd államigazgatást tanulni. Például az európai pénzalapok lehívását és hatékony kommunikációt.
Vonattal ütközött az autójuk. A sofőr nem adott elsőbbséget.
Befutott az első budapesti zarándokvonat, a Boldogasszony a kolozsvári állomásra. Késés és szemerkélő eső oldotta kicsit a megilletődést.
Olyan, a régi Kolozsvárt ábrázoló óriásposztert állítottak fel a kincses város főterén, amelyről eltüntették a korabeli magyar feliratokat.
A végzős diákok átvonultak a belvároson, és össze-vissza színezték magukat a Főtéren.