nem aprózták el
csubakka
2017. december 20. szerda, 20:23
Az Evenimentul Zilei nagyfőnöke ellen is vádat emelt a DNA.

Befolyással való üzérkedés és pénzmosás vádjával áll bíróság elé Elena Udrea egykori régiófejlesztési és turisztikai miniszter – közölte szerdán a korrupcióellenes ügyészség (DNA).

Ugyanabban az ügyben a DNA vádat emelt Dan Andronic újságíró, az Evenimentul Zilei napilap többségi tulajdonosa ellen is hamis tanúzás miatt.

Udreát azzal vádolják, hogy 2001-ben elfogadta egy üzletember megvesztegetési ígéretét. Bogdan Buzăianu azt ígérte az akkori régiófejlesztési miniszternek, hogy közvetítőkön keresztül eljuttat neki ötmillió dollárt, Udrea pedig cserében vállalta, hogy befolyását latba vetve „elintézi” a gazdasági minisztérium illetékeseivel és a Hidroelectrica állami áramtermelő társaság vezetésével, az üzletember cégével kötött szerződések folytatásáról.

A megígért összegből Elena Udrea 2011.novemberében meg is kapott 3,8 millió dollárt és egy 900 ezer eurós kinnlevőséget is. Az összeget Buzăianu egyik cége kölcsönözte egy harmadik félnek, és amit egy médiavállalkozás tulajdonrészeivel garantáltak. Udrea egy paraváncég közbeiktatásával rejtette el, hogy ő a tulajdonképpeni birtokosa a kinnlevőségnek.

Dan Andronic újságírót, aki az Evenimentul Zilei 90 százalékos tulajdonosa, kezdetben tanúként hallgatták ki az ügyben. Később kiderült, hogy a kihallgatás során valótlanságokat állított – közli a DNA –, ugyanis azt mondta: nem volt tudomása arról, hogy a kinnlevőség fejében Elena Udrea képes ellenőrzést gyakorolni a médiacég fölött és képes befolyásolni kiadói politikáját.

A vizsgálatok során az is kiderült, hogy Andronic többször is engedélyt kért Udreától bizonyos cikkek közlésére, holott ezt korábban tagadta.

Elena Udrea ellen korábban több korrupciós per is indult, többek között a Microsoft-ügyben, vagy a „Bute-boxgála” néven elhíresült ügyben.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/24578
És ezzel még szinte semmit nem mondtunk a lesújtó kutatási eredményekről.
Ha tetszik, a mioritikus haza példásan bizonyított, már ami a rossz tanuló státust illeti. És a jelek szerint a tasli nem is fog soká késlekedni.
Határ a csillagos ég, persze, de itt az alapszükségletekről van szó.
Noha rém egyszerű forgatókönyv szerint zajlik ez a horrorfilm, elég sok pénzbe kerül. És alaposan ránk tud ijeszteni. Ja, és nem csak egy film.
Elvileg. Mert úgy lett kitalálva, hogy nem igazán ellenőrzi senki.
A román tudás fellegvárának lakói kábé csak a nacionalista hőbörgés szintjén fejtik ki tevékenységüket. Amúgy köszönik, jól élnek, és szarnak az utókorra. Sabin Gherman írása.
Még december elsején átadnák, ha már egyszer Centenáriumi híd a neve.
Érdekes, hogy miközben Romániában drasztikusan csökkent a EU iránti bizalom, Magyarországon éppen most mutat növekedést.
Kisebbség-kisebbség, nem mindegy, hogy melyik? – gondolhatták az illetékesek.
Aztán jól megfenyegették pénzbírsággal az oktatási tárcát. Most biztos átgondolják.
A kedves kormány tejjel-mézzel folyó Kánaánt ajánl a nyugdíjasoknak. És a szükséges pénzt például az autópályáktól veszi el.
Sőt, megújulnak az istenházák Kolozsváron.
A tulajdonos azt ígéri, Erdély legszebb terasza fog működni a majdani szálloda udvarán.
Az önkormányzat nagy erőbedobással, a szállásadók csillagászati árakkal készülnek a Nagy Napra.