Magyar-román koprodukciós mozifilmet rendez Felméri Cecília

A főszerepeket pedig magyar sztárok játsszák.
Hirdetés

Tóparton játszódó lélektani krimi lesz Felméri Cecília első mozifilmje, amelynek gyártási támogatására 140 millió forintot szavazott meg a Filmszakmai Döntőbizottság.

A magyar-román koprodukcióban készülő Spirál című film forgatása 2018 februárjában indulhat – közölte csütörtökön a Magyar Nemzeti Filmalap.

A Spirál egy tóparton játszódó lélektani krimi, hátborzongató háromszögtörténet egy férfi és két nő között az elengedésről, ismétlődő kapcsolatokról és konfliktusokról. A női főszerepeket az immár Európai Filmdíjas Borbély Alexandra (Testről és lélekről) és Kiss Diána Magdolna (A nagy füzet, Szelíd teremtés) játsszák, a férfi főszereplő kiválasztása még zajlik.

Felméri Cecília első mozifilmjének helyszíne a sződligeti horgásztó lesz. A filmet Réder György fényképezi (Brazilok), a látványtervező Cseh Renátó, a jelmeztervező Ferencz Zsófi lesz.

A Spirál az Inforg-M&M Film és a Hai Hui Entertainment gyártásában, a Filmalap és a Román Filmközpont (CNC) támogatásával készül. Producere Muhi András, Mécs Mónika és Mesterházy Ernő, koproducere Ferenczy Gábor, román részről pedig Marina Oana Giurgiu és Tudor Giurgiu, az Aglaja című koprodukciót is jegyző elismert szakemberek.

Hirdetés

Felméri Cecília az első erdélyi magyar alkotó, aki a Román Filmközpont támogatásával készíthet mozifilmet.

A filmalkotó a kolozsvári Sapientia Egyetem Filmművészet, fotóművészet, média szakán adjunktus. Korábbi alkotásai, a Boldogságpasztilla (rövidfilm, 2012), a Végtelen percek (rövidfilm, 2011), a Mátyás, Mátyás (animációs dokumentumfilm, 2010) és a Kakukk (rövidfilm, 2008), számos rangos nemzetközi fesztiválra voltak hivatalosak, többek között Locarnóba, az Amerikai Filmintézet (AFI) fesztiváljára, Varsóba, Mar del Platába és Lipcsébe.

Filmjeivel már több mint 30 díjat nyert világszerte, köztük a Canal+ díját a Cinemed-en, a Legjobb román animáció díját az Animest-en, A jövő reménysége díjat a CineFesten, a Legígéretesebb fiatal tehetség díját a Magyar Filmszemlén és a Zsűri különdíját a Transilvania Filmfesztiválon Kolozsváron. Rendezéseit többször is jelölték a román filmdíjakra (Gopo).
 

Hirdetés