Igazság, ügy
béel
2017. december 12. kedd, 12:08
Élesedik a küzdelem Augustin Lazăr és a kormányoldal között.

A legfőbb ügyész kilátásba helyezte, hogy az általa vezetett intézmény alkotmányossági kifogást emel a parlament által az igazságügyi törvényeken eszközölt módosítások ellen.

Augustin Lazăr kedden úgy nyilatkozott, „kényes helyzet" állt elő az igazságügyi törvények kapcsán, és egyelőre vizsgálják a rendelkezésükre álló jogi lehetőségeket. Újságírói kérdésre válaszolva azt mondta, azzal is számolnak, hogy normakontrollt kérnek az alkotmánybíróságtól.

„Ha valaki módosítani akar az igazságügyi törvényeken, ezt nem egy különbizottság keretében és nem sürgősségi eljárással kell megtennie, mert nekünk olyan törvényekre van szükségünk, amelyekben minden állampolgár megbízik. (...) Folyamatban van egy elemzés, és hamarosan ismertetni fogjuk azokat a jogi eszközöket, amelyek révén felülvizsgálható a jogszabályok szövege" - mondta a legfőbb ügyész.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/24442
Az ukrán nyelvű plakátok Ungvár, Munkács és Beregszász melletti főutak mentén jelentek meg.
Miután a Velencei Bizottság nyilvánosan is elkezdett aggódni a btk és az igazságügyi törvények módosításai miatt.
Ma még pompásan virítanak a gesztenyefák virágbugái a kolozsvári nemzeti színház oldalán. Október végén! De holnap már jön a hideg meg a zimankó. És az őszi tavasznak vége.
Ceaușescu a magyarok bőrén építgette a román nacionálkommunizmust, és reformok helyett szélsőséges nacionalizmussal takarózott, ahogy komolyabb válsághelyzetbe került.
Van remény? Erdély, a Partium és a Bánság szövetséget köt, hogy fejlesztési stratégiák terén bár, de leváljon a bukaresti bojárkormányról.
És ezzel még szinte semmit nem mondtunk a lesújtó kutatási eredményekről.
Ha tetszik, a mioritikus haza példásan bizonyított, már ami a rossz tanuló státust illeti. És a jelek szerint a tasli nem is fog soká késlekedni.
Határ a csillagos ég, persze, de itt az alapszükségletekről van szó.
Ötszáz éve is orvoshiány volt Erdélyben, nem csak ma.
Noha rém egyszerű forgatókönyv szerint zajlik ez a horrorfilm, elég sok pénzbe kerül. És alaposan ránk tud ijeszteni. Ja, és nem csak egy film.
Elvileg. Mert úgy lett kitalálva, hogy nem igazán ellenőrzi senki.
A román tudás fellegvárának lakói kábé csak a nacionalista hőbörgés szintjén fejtik ki tevékenységüket. Amúgy köszönik, jól élnek, és szarnak az utókorra. Sabin Gherman írása.
Még december elsején átadnák, ha már egyszer Centenáriumi híd a neve.
Érdekes, hogy miközben Romániában drasztikusan csökkent a EU iránti bizalom, Magyarországon éppen most mutat növekedést.