Igazság, ügy
béel
2017. december 12. kedd, 12:08
Élesedik a küzdelem Augustin Lazăr és a kormányoldal között.

A legfőbb ügyész kilátásba helyezte, hogy az általa vezetett intézmény alkotmányossági kifogást emel a parlament által az igazságügyi törvényeken eszközölt módosítások ellen.

Augustin Lazăr kedden úgy nyilatkozott, „kényes helyzet" állt elő az igazságügyi törvények kapcsán, és egyelőre vizsgálják a rendelkezésükre álló jogi lehetőségeket. Újságírói kérdésre válaszolva azt mondta, azzal is számolnak, hogy normakontrollt kérnek az alkotmánybíróságtól.

„Ha valaki módosítani akar az igazságügyi törvényeken, ezt nem egy különbizottság keretében és nem sürgősségi eljárással kell megtennie, mert nekünk olyan törvényekre van szükségünk, amelyekben minden állampolgár megbízik. (...) Folyamatban van egy elemzés, és hamarosan ismertetni fogjuk azokat a jogi eszközöket, amelyek révén felülvizsgálható a jogszabályok szövege" - mondta a legfőbb ügyész.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/24442
Kukába, feledésbe vagy éppen háttérbe merült politikusok „relikviái” kaphatók egy adok-veszek oldalon. (Nem csak) gyűjtőknek.
Nos, mi, magyarok is pont ugyanazt gondoljuk a saját kultúránkról, mint a románok. Az egyetlen különbség, hogy ők sokan vannak, mi kevesebben.
A kolozsvári bajnokcsapat Craiováról hozta el a Román Szuperkupát, Culio góljával.
Kilencven vádlott áll bíróság elé az illegális egészségügyi költségtérítések miatt.
Két hete ért véget az összművészetinek nevezett fesztivál Torockón, de a szervezőknek még mindig nem sikerült eltakaríttatni a szemetet a rendezvény helyszínéről.
Pedig a bíróság is próbált segíteni neki, de hiába.
Két kontragóllal született meg Belgium első világbajnoki érme.
A Mentsétek meg Romániát Szövetség végre elkezdett pártként viselkedni. Kérdés, ért-e hozzá. Mert ha nem, a nagy machinációk közepette könnyen seggre eshet.
Hivatali visszaélés miatt jelentették fel a börtönőrök Tudorel Toadert.
Mi köze Nicolae Ceaușescu nemzeti-kommunista diktátornak Ioan-Aurel Pophoz, a Román Akadémia elnökéhez? Első ránézésre semmi. Másodikra viszont annál több.
A három párt mozgósítására pár százan gyűltek össze Kézdivásárhely főterén.
Ennél még az észak-erdélyi autópálya is jobb befektetés volt, mert az legalább nem készült el.
Így járnak azok az önkéntesek, akik nem egyeztetnek a nemes feladatról a környék lakóival.
Éhségsztrájkba kezdett egy családi ház megmentéséért a székelyudvarhelyi városháza előtt az uh.ro fotóriportere.