Ha már december van, az időjárás is télies lesz

Hideg, havas időjárás várható a következő két hétben. De az alföldi részeken enyhülés is lesz.
Hirdetés

Az évszaknak megfelelő időjárás várható a következő két hétben, napközben jobbára pozitív hőmérsékletekkel – derül ki az Országos Meteorológiai Igazgatóság (ANM) december 4. és december 17. közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.

Erdélyben az időszak kezdetén hideg idő várható, különösen éjszaka és hajnalban. A nappali csúcsértékek -2 és +2 Celsius-fok körül alakulnak, éjszaka -7, -3 fok várható; a keleti medencékben ennél is hidegebb lesz, a hőmérséklet -10 Celsius fokig süllyedhet. December 6-ától 9-éig valamelyest enyhül az idő, a nappali csúcshőmérséklet eléri az 5-7 Celsius-fokot, és ez 13-áig nem sokat változik. Ezt követően lehűlés várható, a hőmérsékleti értékek ismét a periódus elején mértekhez lesznek hasonlók. December 6-a és 9-e között alig számíthatunk csapadékra, ezt követően, kisebb mennyiségben minden nap hullhat.

A Bánságban és a Partiumban is a periódus első hetének végéig emelkedni fognak a hőmérsékleti értékek, napközben akár 8-10 Celsius-fok is lehet. Szombaton és vasárnap enyhe visszaesés következik, majd a második hét vége fele ismét enyhül valamelyest az idő, napközben 4-10 Celsius-fokra számíthatunk. Az éjszakai hőmérsékletek fagypont körül, vagy néhány egységgel ez alatt alakulnak. Jelentős csapadékra nem kell számítani.

Hirdetés