Fotó: Emil Boc Facebook-oldala
A Főtérről jelentjük
Timi
2017. november 25. szombat, 14:19
Hivatalosan is elkezdődött a karácsony előtti őrület. A vásár már beindult, a korcsolyapálya még nem.

Ízléses fabódékkal és fényekkel, az előző évekhez képest is nagyobb választékkal péntek este megkezdődött a hagyományos karácsonyi vásár Kolozsvár főterén. A Mátyás-szoborcsoport köré épített korcsolyapálya még nem üzemel, de így is komoly tömeget vonzott az ünnepi díszkivilágítás felkapcsolása, amelyet alkalomhoz illő szimfonikus és könnyűzenei koncertek öveztek.

A vásáron nemcsak a karácsonyi ajándokhoz vagy az ünnepi dekorációhoz szerezhetünk inspirációt, hanem finom ételeket és italokat is megkóstolhatunk.

A vásár programját, illetve a fellépők listáját itt lehet böngészni. Magyar vonatkozású programot csak elvétve találunk a programban: december 8-án 17 órától a kolozsvári evangélikus kórus, december 22-én 18 órától római katolikus és református kórusok lépnek fel, december 25-én 19 órától pedig az Edina Jazz Quartet. 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/24201
Ízelítőként, mivel a kolozsvári Szent Mihály-plébánia tárgyi és eszmei hagyatékának gazdagságát képtelenség egy tárlat keretében bemutatni.
Csúnyán megfizetjük a sztrádák hiányát: az elmúlt tíz évben egy kisvárosnyi ember halt meg közlekedési balesetben Romániában.
Ha azt hitte valaki, a román sajtó teljesen szételemezte Orbán Viktor magyar miniszterelnök tusványosi beszédét, hát tévedett.
Az erdélyi magyar rockzene legendás együttese, a Metropol Group nemzedékeken átívelő koncerttel avatta fel a Bánffy-udvar színpadát.
Az EKE augusztusi teljesítménytúrája teljesen kimerít és teljesen feltölt. Kipróbáltuk, működik.
Ha az ember elolvassa a szöveget, azt a kérdést is felteheti magának, hogy ez a cikk jogos felháborodásból, vagy éppen megrendelésre született.
A megtámadott emberek állapota súlyos.
Kolozsváron huszadik éve rendezik meg a Szent István-napi Néptánctalálkozót, amely kilenc éve a Kolozsvári Magyar Napok egyik állandó és fő tartópillére is.
Egyelőre nem tudni, hogyan került az állat a sztrádára.
Két ex-Real Madridos játékossal erősített a kolozsvári focicsapat.
A hírszerző szolgálat arra gyanakszik, hogy keletről érkezik a baj.
Pár, jelenleg használaton kívüli parkolási táblán a magyar felirat az első, a román pedig csak a második, ezért Dan Tanasă újabb pert indított Ráduly Róbert Kálmán ellen. Ez az idei negyedik.
Ha eltekintünk a politikai érvelés szövevényétől és összehasonlítjuk a fővárosi tüntetést más hasonlókkal, kínálkozik pár magyarázat. Horațiu Pepine írása.
Egy normális országban nem feltétlenül elegáns tahó módon szidni a kormányt. Romániában viszont, úgy tűnik, épp erre van szükség. Andrei Pleşu szövege.