Fotó: Emil Boc Facebook-oldala
A Főtérről jelentjük
Timi
2017. november 25. szombat, 14:19
Hivatalosan is elkezdődött a karácsony előtti őrület. A vásár már beindult, a korcsolyapálya még nem.

Ízléses fabódékkal és fényekkel, az előző évekhez képest is nagyobb választékkal péntek este megkezdődött a hagyományos karácsonyi vásár Kolozsvár főterén. A Mátyás-szoborcsoport köré épített korcsolyapálya még nem üzemel, de így is komoly tömeget vonzott az ünnepi díszkivilágítás felkapcsolása, amelyet alkalomhoz illő szimfonikus és könnyűzenei koncertek öveztek.

A vásáron nemcsak a karácsonyi ajándokhoz vagy az ünnepi dekorációhoz szerezhetünk inspirációt, hanem finom ételeket és italokat is megkóstolhatunk.

A vásár programját, illetve a fellépők listáját itt lehet böngészni. Magyar vonatkozású programot csak elvétve találunk a programban: december 8-án 17 órától a kolozsvári evangélikus kórus, december 22-én 18 órától római katolikus és református kórusok lépnek fel, december 25-én 19 órától pedig az Edina Jazz Quartet. 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/24201
Pár száz ember háborodott fel annyira, hogy utcára vonuljon amiatt, hogy a PSD-kormány le akarja váltani a DNA főügyészét.
Botrányos hangulatban telt sajtóértekezletén Tudorel Toader a főügyész kirúgása mellett érvelt.
És azóta is magasról tesz rá. Sőt, remek politikai és választási tőkét farag a magyarok elleni uszításból. Hans Hedrich írása.
De nem dorbézolni, hanem megtekinteni a több évig tartó, nagyszabású restaurációs munkálatokat, amelyeken többek között a püspök kalauzolt végig. Rekordméretű hordót azért láttunk.
Azt a városnévtáblát, amelyet a Musai–Muszáj csoport egy biciklire szerelve parkolt le a kolozsvári polgármesteri hivatal udvarán. Leláncolva.
Sporttörténelem: először született magyar arany téli olimpián.
Liviu Dragnea és holdudvara védelmet remél Orbán Viktortól az EU-val szemben. Például. Mert Orbán Viktor erős. Dragnea meg nem.
Hogyan kerül biciklire egy háromnyelvű helységnévtábla, és miért?
A román tanácsosok is megszavazták az EMNP kezdeményezését, hogy a magyar nemzeti ünnepen vendégeljék meg az ünneplőket, az RMDSZ miatt mégsem lesz belőle semmi.
Most aztán vakarhatja a fejét Dragnea úr is, meg Iohannis úr is. Meg úgy általában, minden fejes. Sabin Gherman írása.
Az Európa Tanács nemzeti kisebbségek védelméről szóló keretegyezmény tanácsadó bizottsága a Székelyföld név használatának tiltására, a hivatali anyanyelv-használatra és a kétnyelvű utcanévtáblákra is kitér.
A nagyon alapos és pragmatikus elemzésnek tűnő szövegben végig ott bujkál az üzenet: Románia Orbán Viktor csicskája!
Bár tizenkilenc pályázat érkezett az útügyhöz a 60 kilométer megépítésére, nem fogják elkapkodni a kivitelezést.
A magyarországi választások mocskába belekevert erdélyi magyar családnak többen is felajánlották a jogi segítséget.