Fotó: Emil Boc Facebook-oldala
A Főtérről jelentjük
Timi
2017. november 25. szombat, 14:19
Hivatalosan is elkezdődött a karácsony előtti őrület. A vásár már beindult, a korcsolyapálya még nem.

Ízléses fabódékkal és fényekkel, az előző évekhez képest is nagyobb választékkal péntek este megkezdődött a hagyományos karácsonyi vásár Kolozsvár főterén. A Mátyás-szoborcsoport köré épített korcsolyapálya még nem üzemel, de így is komoly tömeget vonzott az ünnepi díszkivilágítás felkapcsolása, amelyet alkalomhoz illő szimfonikus és könnyűzenei koncertek öveztek.

A vásáron nemcsak a karácsonyi ajándokhoz vagy az ünnepi dekorációhoz szerezhetünk inspirációt, hanem finom ételeket és italokat is megkóstolhatunk.

A vásár programját, illetve a fellépők listáját itt lehet böngészni. Magyar vonatkozású programot csak elvétve találunk a programban: december 8-án 17 órától a kolozsvári evangélikus kórus, december 22-én 18 órától római katolikus és református kórusok lépnek fel, december 25-én 19 órától pedig az Edina Jazz Quartet. 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/24201
A gyülekezési törvény módosítását a kormány már régóta fontolgatja, de a legfelsőbb bíróság mai döntése után meglehet, hogy nem lesz már szükség rá. A civilek perrel fenyegetnek.
Négy nagyváros a kezébe vette a sorsát. Elkezdődött volna a gyakorlati regionalizálás? És vajon mit fog szólni mindehhez a bukaresti bojárság?
Kevesebb mint két év alatt elég látványosan alakult a pártok népszerűsége.
Többször át lett ismételve és fel lett mondva a lecke a román-magyar érdemi párbeszéd elkezdésének a fontosságáról az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács pénteki, kolozsvári konferenciáján. Idén is.
Jobban játszott, de nem eléggé jól Athénban a magyar válogatott.
Tanulság: nyugodtan lehet kutatni a szekus besúgók után, amíg szembe nem jön valaki, aki túl magas polcon van.
Még a siralmas téesznyugdíjakat is bankkártyára utalná az állam.
A gesztus értékelendő, de ettől még nincs mit ünnepelni.
Mert egy putyinista-erdoganista beütésű autarchikus ceauşiszta nemzetállam. És nincs politikai víziója. És nem akar integrálódni. És, hopp, hasonlítani igyekszik Magyarországhoz.
Ezt persze könnyű leírni. Dragneát és csapatát kifüstölni a kormány épületéből annál nehezebb. És lehet, kicsit kevés is hozzá ez a Klaus Iohannis.
A gyulafehérvári román nemzetgyűlésről sok szó esik a centenárium évében, de csak kevesen beszélnek arról, hogy 1918 decemberében ellen-nagygyűlést is tartottak Kolozsváron. Erről is beszélt a Korunk Akadémia legutóbbi meghívottja, Fodor János történész.
Semmit nem tudni róluk, de valószínű, hogy más nyelven tanulják az ábécét.
A dühös fuvarozókat lebeszélték a sztrájkról néhány ígérettel.
Nem vehetnek örökbe gyereket a meleg párok.