Pártfőtitkár szurkolt Dragneának, ellentüntetők fújoltak

A PSD elnöke a DNA-nál is megtudta, hogy zárolták a vagyonát.
Hirdetés
Támogatók és tiltakozók is várták Liviu Dragneát, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnökét az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) székháza előtt kedd este. 
 
A Szociáldemokrata Párt több vezető politikusa – többek közt Marian Neacşu főtitkár, Cătălin Rădulescu képviselő és további mintegy harminc személy – jelent meg kedden a DNA székhelye előtt, hogy kifejezze a párt elnöke melletti kiállását. Marian Neacşu kifejtette az újságíróknak, hogy gesztusukat nem a párt szervezte meg, és Liviu Dragnea nem kérte tőlük, hogy megjelenjenek a DNA székházánál. 
 
„Gondolom, önöknek sem tűnik véletlenszerűnek, hogy mihelyt Liviu Dragneát behívták a DNA-hoz, az ellenzéki pártok bizalmatlansági indítványt nyújtottak be a kormány ellen, amely éppen az állami költségvetés elfogadásán dolgozik. (…) Azt hiszem, nehéz pillanat minden romániai személynek, akit behív egy olyan elnyomó fórum, mint a DNA, és Liviu Dragnea a mi bajtársunk” – nyilatkozta Neacşu. 
 
A támogatók mellett tiltakozók is érkeztek a helyszínre, akik a PSD és a pártelnök elleni jelszavakat skandáltak, Dragnea megjelenésekor pedig kifütyülték.
 
A PSD elnökének azért kell megjelennie a DNA-nál, hogy közöljék vele: zárlat alá helyezik vagyonát a Tel Drum ügyben ellene folyó bűnvádi eljárás kapcsán. A DNA kedd esti közlemény szerint körülbelül 127 millió lejes kárt okoztak a Tel Drum ügy gyanúsítottjai, amelyet ily módon próbálnak visszaszerezni a hatóságok.
 
Liviu Dragnea esetében, aki a tettek elkövetésekor Teleorman Megye Tanácsának elnöke volt, elrendelték ingó és ingatlan vagyonának zárolását 127 547 366,34 lejes értékig. Ezek az intézkedések vonatkoznak Florea Nedára, a Tel Drum képviselőjére, Mugur Bățăușra, Victor Pipereára és Marin Predescura, akik akkoriban a Teleorman megyei tanács alkalmazottai voltak.
 
Liviu Dragnea körülbelül fél órát tartózkodott a DNA székhelyén, távozáskor nem kívánt a sajtónak nyilatkozni.

Hirdetés