Vidrák a gépteremben

Balázs Imre József lesz az E-MIL kolozsvári beszélgetés-sorozatának következő vendége.
Hirdetés

Ismét jelentkezik az Erdélyi Magyar Írók Ligájának Álljunk meg egy szóra című beszélgetés-sorozata: a legújabb est vendége Balázs Imre József költő, kritikus, irodalomtörténész, egyetemi tanár, akivel – szokás szerint – László Noémi beszélget.

Balázs Imre József 1976-ban született Székelyudvarhelyen. 1994–1998 között a kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem magyar–angol szakos hallgatója. 1998 óta tanít az kolozsvári egyetem Magyar Irodalomtudományi Tanszékén, 2004 és 2014 között adjunktusként, 2014 októberétől docensként. 2004-ben védte meg Az avantgárd az erdélyi magyar irodalomban című doktori értekezését a kolozsvári BBTE Doktori Iskolájában. 1999 óta a kolozsvári Korunk irodalmi és kritikai rovatának szerkesztője, 2008-2012 között a lap főszerkesztője.

Sokoldalú alkotó, ír verset, kritikát, esszét, irodalomtörténeti tanulmányt, gyerekverset, tárcát. Költészetében bensőséges viszonyt ápol a vidrákkal, Junggal és egy bizonyos Dél-Párizs nyárikerttel. Aki szeretné tudni, hogy miért, látogasson el a Bulgakov kávéházba, november 21-én, kedden este 7 órától.
 

Hirdetés