Meghalt az AC/DC alapító gitárosa, Malcolm Young

Betegsége miatt évekkel korábban már visszavonult.
Hirdetés
Meghalt Malcolm Young, az AC/DC egykori gitárosa, alapítótagja, írta ki az együttes hivatalos Facebook-oldalára. Malcolm fivérével, Angus Younggal alapította a mára már legendássá vált rockegyüttest, annak hajtóereje: gitárosa, dalszerzője és iránymutatója volt – áll a megemlékezésben.
 
Maximalista volt, mindig pontosan azt mondta, amit akart, és mindvégig hű maradt a rajongóihoz – írja az együttes. Kapcsolatuk egyedi és különleges volt – írja rövid búcsúüzenetében fivére, Angus, amit nehéz szavakba foglalni. Zenei hagyatéka viszont hatalmas és örökké élni fog, tette hozzá Angus Young.
 
 
Az ausztrál rockzenekar három éve jelentette be, hogy Malcolm Young nem tér vissza az együttesbe. Egyes források szerint a ritmusgitáros 2014 elején agyvérzést szenvedett, felépülésére 2014 őszén már nem volt remény. Azóta őt unokaöccsük, Stevie Young helyettesítette.
 
Az 1973-ban alapított AC/DC karrierje alatt 200 milliónál is több lemezt adott el, legsikeresebb anyaguk a Bon Scott énekes halála után 1980-ban megjelent Back in Black volt.

Hirdetés