nem vicc
Jean St'Ay
2017. november 17. péntek, 13:00
Legalábbis erre a következtetésre jutottak a brit tudósok. Jaj nekünk!

Az a helyzet, hogy az unokáikat édességgel és jó zsíros ételekkel „tömő” nagyszülők veszélyeztetik a gyermekek egészségét, sőt, idővel akár rákot is „okozhatnak”.

Mi van, kérdezheti akárki. Nos, ez van. A Glasgow-i Egyetem egy kutatócsoportja 18 ország 56 vonatkozó tanulmányának adatait vizsgálta meg, és ezek alapján jutott a döbbenetes következtetésre.

És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy ha a nagyszülők dohányoznak is, akkor a gyermekeknek végképp annyi, mert a házban terjengő füst később tüdőrákot okozhat.

Dr. Stephanie Chambers, a kutatócsoport vezetője szerint azonban mindenki lenyugodhat, legalábbis ami a szándékosság gyanúját illeti, ugyanis a nagyszülők gyakorlatilag akaratukon kívül betegítik meg unokáikat.

A kutatók korábban főleg a szülők hasonló káros hatásait vizsgálták a gyermekeikre nézve, ezért a nagyszülők eddig elkerülték a „felelősségre vonást”. De most már muszáj erről is beszélni, hiszen a nyugati világban a nagyfokú munkavállalás miatt a gyermekek egyre több időt töltenek a nagyszüleikkel, akik persze tolják beléjük az édességeket meg a zsírbő kajákat, és az is előfordul, hogy rágyújtanak a pipára. Persze csupa jóindulatból jönnek a sütihegyek: a nagyszülők így jutalmazzák a jó unokákat, vagy így fejezik ki irántuk való szeretetüket. Olyan helyzet is előfordul viszont, hogy a gyerekkorában szegénységben élő, esetleg éhező nagyszülők túletetéssel kompenzálnak.

Hála Istennek, a kutatás során nem találtak semmiféle összefüggést az unokák egészsége és a nagyszülők esetleges alkoholfogyasztása között. Sőt, kiderült, hogy a nagyszülők támogatják a gyerkőcök mozgását!

Egy dolgot azonban nem vizsgáltak a derék tudósok: mekkora a nagyszülőkkel eltöltött idő lelki hozadéka. Pedig nem ártott volna ezt is lemérni, ha már mérleget készítenek.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/24073
A politikai stratéga egyrészt rosszabbnak tartja Orbán Viktor Magyarországát Iránnál, másrészt vágyik egy mioritikus Orbán Viktorra. Nem vicc, tessék olvasni.
Jean-Claude Juncker beszéde pont olyannak tűnik, mint maga az Európai Bizottság elnöke. Fáradt, megöregedett.
Ezt hogy fogja kimagyarázni a kormányfő?
Úgyhogy ha valakinek fotója van róla, ne dobja el. Jó ideig nem lesz miben gyönyörködni a helyszínen.
1989 óta Románia első ízben korlátozná az alkotmányban rögzített szabadságjogokat.
A kastély újonnan kialakított kőtárát régészeti leletekkel egészítették ki, így például a Bánffyak által használt lábasok, éjjeli edények, kályhacsempe-töredékek, illatszeres üvegcsék egyaránt megtekinthetőek. Mutatjuk.
Nem kampányolni jöttek, de a világuralom a végső céljuk, segítséget ajánlottak és természetesen viccesek voltak.
Mindkét férfit kórházba szállították, egyikük állapota súlyos.
Folytatódik a Roboszkóp, Laczkó Vass Róbert elmélkedős sorozata.
Szeptember 17-től folytatódik élesben a romániai gépkocsipark felújítását célzó akció.
Romániában a kormányzat részéről egymást érik azok az üzenetek, melyek országként sebezhetővé tesznek bennünket és tálcán kínálják az érveket azoknak, akik bűnbakot keresnek.
Nem légből kapott a brassói reptér 2020-as átadási határideje: hamarosan kiírják a versenytárgyalást a kivitelezésre.
Mert a könyveket nem sikerült időben lefordítani németre.