nem vicc
Jean St'Ay
2017. november 17. péntek, 13:00
Legalábbis erre a következtetésre jutottak a brit tudósok. Jaj nekünk!

Az a helyzet, hogy az unokáikat édességgel és jó zsíros ételekkel „tömő” nagyszülők veszélyeztetik a gyermekek egészségét, sőt, idővel akár rákot is „okozhatnak”.

Mi van, kérdezheti akárki. Nos, ez van. A Glasgow-i Egyetem egy kutatócsoportja 18 ország 56 vonatkozó tanulmányának adatait vizsgálta meg, és ezek alapján jutott a döbbenetes következtetésre.

És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy ha a nagyszülők dohányoznak is, akkor a gyermekeknek végképp annyi, mert a házban terjengő füst később tüdőrákot okozhat.

Dr. Stephanie Chambers, a kutatócsoport vezetője szerint azonban mindenki lenyugodhat, legalábbis ami a szándékosság gyanúját illeti, ugyanis a nagyszülők gyakorlatilag akaratukon kívül betegítik meg unokáikat.

A kutatók korábban főleg a szülők hasonló káros hatásait vizsgálták a gyermekeikre nézve, ezért a nagyszülők eddig elkerülték a „felelősségre vonást”. De most már muszáj erről is beszélni, hiszen a nyugati világban a nagyfokú munkavállalás miatt a gyermekek egyre több időt töltenek a nagyszüleikkel, akik persze tolják beléjük az édességeket meg a zsírbő kajákat, és az is előfordul, hogy rágyújtanak a pipára. Persze csupa jóindulatból jönnek a sütihegyek: a nagyszülők így jutalmazzák a jó unokákat, vagy így fejezik ki irántuk való szeretetüket. Olyan helyzet is előfordul viszont, hogy a gyerekkorában szegénységben élő, esetleg éhező nagyszülők túletetéssel kompenzálnak.

Hála Istennek, a kutatás során nem találtak semmiféle összefüggést az unokák egészsége és a nagyszülők esetleges alkoholfogyasztása között. Sőt, kiderült, hogy a nagyszülők támogatják a gyerkőcök mozgását!

Egy dolgot azonban nem vizsgáltak a derék tudósok: mekkora a nagyszülőkkel eltöltött idő lelki hozadéka. Pedig nem ártott volna ezt is lemérni, ha már mérleget készítenek.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/24073
Az amúgy civilizáltabb hangvételű szövegből ismét csak az derül ki, hogy a magyarok, meg az oroszok, az EU... és a sorok között ott remeg a hazafias Erdély-féltés is.
Hát, ehhez nagyon nincs mit hozzáfűzni. Sabin Gherman írása az idei magyar nemzeti ünnep alkalmából. A centenáriumi évben.
Nem volt ellenfele a hivatalban levő államfőnek.
Nem az útviszonyoknak megfelelően autóztak.
Szombaton ünnepélyes keretek között tették le az új épület alapkövét.
Leállíttatták a kulturális és oktatási ügyekkel foglakozó British Council tevékenységét is.
Cătălin Cherecheș éppen a magyar nemzeti ünnepen sokkolta az ünneplő közösséget azzal, hogy nekiment a Németh László Elméleti Líceumnak.
Kattintás után kiderül! (Vagy nem, de legalább szavazhat róla.)
A „párhuzamos állam” elleni küzdelem szellemében a SRI és a DNA kapcsolatára kíváncsi a kormány.
És hogyan emlékezzünk rá? 1848 a népünnepély, az erőszak és a megdicsőülés között.
Eddig az volt a román diskurzus központi témája, hogy jaj, a magyarok elrabolták a nemzeti gázt. Most meg az, hogy a magyarok tulajdonképpen ráfaragtak a gázügyletre.
Arra kérik a magyarokat, hogy a napokban ne utazzanak Kárpátaljára.
Románia kettészakadt. Az egyik része Európához tartozik. A másik valamiféle fanarióta nagybirtokhoz. Sabin Gherman írása.
A mostohává forduló idő sem zavarta el a legkitartóbb ünneplőket.