nem vicc
Jean St'Ay
2017. november 17. péntek, 13:00
Legalábbis erre a következtetésre jutottak a brit tudósok. Jaj nekünk!

Az a helyzet, hogy az unokáikat édességgel és jó zsíros ételekkel „tömő” nagyszülők veszélyeztetik a gyermekek egészségét, sőt, idővel akár rákot is „okozhatnak”.

Mi van, kérdezheti akárki. Nos, ez van. A Glasgow-i Egyetem egy kutatócsoportja 18 ország 56 vonatkozó tanulmányának adatait vizsgálta meg, és ezek alapján jutott a döbbenetes következtetésre.

És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy ha a nagyszülők dohányoznak is, akkor a gyermekeknek végképp annyi, mert a házban terjengő füst később tüdőrákot okozhat.

Dr. Stephanie Chambers, a kutatócsoport vezetője szerint azonban mindenki lenyugodhat, legalábbis ami a szándékosság gyanúját illeti, ugyanis a nagyszülők gyakorlatilag akaratukon kívül betegítik meg unokáikat.

A kutatók korábban főleg a szülők hasonló káros hatásait vizsgálták a gyermekeikre nézve, ezért a nagyszülők eddig elkerülték a „felelősségre vonást”. De most már muszáj erről is beszélni, hiszen a nyugati világban a nagyfokú munkavállalás miatt a gyermekek egyre több időt töltenek a nagyszüleikkel, akik persze tolják beléjük az édességeket meg a zsírbő kajákat, és az is előfordul, hogy rágyújtanak a pipára. Persze csupa jóindulatból jönnek a sütihegyek: a nagyszülők így jutalmazzák a jó unokákat, vagy így fejezik ki irántuk való szeretetüket. Olyan helyzet is előfordul viszont, hogy a gyerekkorában szegénységben élő, esetleg éhező nagyszülők túletetéssel kompenzálnak.

Hála Istennek, a kutatás során nem találtak semmiféle összefüggést az unokák egészsége és a nagyszülők esetleges alkoholfogyasztása között. Sőt, kiderült, hogy a nagyszülők támogatják a gyerkőcök mozgását!

Egy dolgot azonban nem vizsgáltak a derék tudósok: mekkora a nagyszülőkkel eltöltött idő lelki hozadéka. Pedig nem ártott volna ezt is lemérni, ha már mérleget készítenek.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/24073
A torna leggólgazgadabb meccsén lefocizta a pályáról a sérülésektől is sújtott Tunéziát.
Andreas Wolter a Kolozsvár Pride meghívására érkezett, Boc-ék inkább leléptek Kínába.
Utakat, magánházak udvarait, magasfeszültségű hálózatokat, vezetékeket vert el az eső.
A Kolozs megyei önkormányzat turisztikai és kulturális rendeltetést szán az épületnek.
Szerbia egy félidőn keresztül továbbjutónak számított, de most brazilverésre van ítélve.
Utakat! Villamosítást! Iskolákat! Gyárakat! Városiasítást! Megyésítést! Fogyasztást! De milyen áron?
Egyes román sajtólátnokok már azt vizionálják, hogy hamarosan a bukaresti parlamentben is magyarul fognak beszélni.
Amikor ugyanis első alkalommal verték fejbe a bírói kalapáccsal, bizony megtette, amit ilyenkor tenni szokás.
Van egy jó hír, meg egy rossz hír Románia számára. Egyéni fogyasztásban legyőzte a magyarokat. Na de vajon miért? A válaszban ott a rossz hír.
Civilek tüntetnek hetek óta minden csütörtök reggel a kolozsvári PSD és RMDSZ székháza előtt. Elmentük a szövetség Majális utcai ügyvezető elnöksége elé és megkérdeztük a demonstrálókat: mi ellen tüntetnek?
A: két hét fizetett szabadságot. B: egy terepjárót. C: három és fél év letöltendőt.
Folytatódik a Roboszkóp, Laczkó Vass Róbert elmélkedős sorozata.
Videóbírós döntetlen, hősiesség és súlyos alázás folyt ma a vébén. Messit egyszerűen eltüntették.
A bukaresti kormány egyre több mindennek fordít hátat. Most éppen egy autópályának. Miért pont a Világbank képezne kivételt?