Az USR sem érti, miért támogatja az RMDSZ ezt a kormányt

Az RMDSZ választói semmit sem nyertek abból, hogy az RMDSZ támogatja a PSD-AlDE-kormányt – mondta az USR egyik képviselő.
Hirdetés

Cristian Seidler, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) képviselőházi frakcióvezetője azt nyilatkozta pénteken, hogy semmi okát nem látják annak, amiért az RMDSZ-nek támogatnia kellene ezt a kormányt.

„Azokban a megyékben, ahol zömmel az RMDSZ-re szavaztak, semmit nem költöttek sem az infrastruktúrára, sem az oktatásra, az átlagfizetés pedig a legalacsonyabbak között van az országban. Semmi okát nem látjuk, amiért az RMDSZ-nek támogatnia kellene ezt a kormányt, leszámítva esetleg az igazságszolgáltatás terén fennállható cinkosságot” – mondta Seidler. 

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) és a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) pénteken nyújtott be bizalmatlansági indítványt a kormány ellen válaszul arra, hogy a kabinet módosította az adótörvénykönyvet. A módosítások miatt a helyi költségvetések jelentős forráskieséssel számolhatnak jövőre. Az RMDSZ indítványozta, hogy emeljék meg az önkormányzatoknál maradó adóhányadot, de ezt a szenátus elutasította, a képviselőház még nem döntött róla.

Hirdetés