A géppuskás PSD-s képviselő luxusautó nélkül maradt

Igaz, ezt nem kobozták el tőle. Ellopták.
Hirdetés

Emlékeznek még Cătălin Rădulescu szociáldemokrata képviselőre? Arra, aki azt nyilatkozta idén márciusban, hogy ugyan vessék már be a vízágyúkat a Győzelem téren tüntetők ellen. Meg hogy neki bizony van egy AKM gépkarabélya még az 1989-es forradalom idejéből, és nem fél használni. 

Na, ennek a derék embernek kedden este ellopták az autóját. Méghozzá a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) székházának közvetlen közeléből. Persze ne gondolja senki, hogy egy Dacia Dusterről van szó. A jó honatya két hónappal ezelőtt vásárolta az autót, egy mindennel felszerelt Range Rover terepjárót, potom 140.000 euróért.

Rădulescu kedden azzal foglalkozott, hogy aláírásokat gyűjtsön a parlamentben az igazságügyi törvénymódosítások kapcsán. Aztán, mint aki jól végezte dolgát, hazament, leparkolta az autóját a SRI közelében levő lakása előtt. És az autóban hagyta az aláírásokat tartalmazó íveket.

Igen ám, de szerdán reggel a képviselő úr nem találta az autót. Természetesen kihívta a rendőrséget, amely nekiáll az ügy kivizsgálásának. A biztonság kedvéért azért Rădulescu úr felhívta Carmen Dan belügyminisztert és sms-t írt Liviu Dragnea szociáldemokrata pártelnöknek is, hogy lám, mint járt.

Hirdetés

A cég képviselői, amelytől a képviselő az autót vette, azt nyilatkozták, nem értik a dolgot, hiszen az autóban annyi biztonsági kütyü volt, hogy gyakorlatilag nem lehet ellopni.

A vizsgálat tovább folyik, mi meg arra gondolunk, milyen jó is lenne, hogy ha, ne adj’ Isten, velünk is hasonló baj történne, lazán felhívhatnánk a belügyminisztert és sms-ezhetnénk az RMDSZ elnökének.

Hirdetés