Akadályverseny
Jean St'Ay
2017. november 15. szerda, 10:38
Egy fa rádőlt a magasfeszültségű vezetékre.

FRISSÍTÉS: Újraindult a vasúti forgalom Sepsiszentgyörgy és Csíkszereda között.

A korábbi hírek szerint szerda reggel leállt a vasúti közlekedés a Sepsiszentgyörgy és Csíkszereda közötti húzódó 400-as fővonalon, Málnás és Sepsibükszád között.

Az ok: egy fa rádőlt a magasfeszültségű vezetékekre. Amíg a szükséges munkálatokat elvégzik, a vonatok az állomásokon vesztegelnek, egyelőre szám szerint négy szerelvény: IterRegio 366 (Brassó–Budapest), Regio 4505 (Brassó–Madéfalva), Regio 4504 (Madéfalva–Brassó), valamint Regio 407 (Budapest–Brassó).

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/24034
És azóta is magasról tesz rá. Sőt, remek politikai és választási tőkét farag a magyarok elleni uszításból. Hans Hedrich írása.
De nem dorbézolni, hanem megtekinteni a több évig tartó, nagyszabású restaurációs munkálatokat, amelyeken többek között a püspök kalauzolt végig. Rekordméretű hordót azért láttunk.
Azt a városnévtáblát, amelyet a Musai–Muszáj csoport egy biciklire szerelve parkolt le a kolozsvári polgármesteri hivatal udvarán. Leláncolva.
Sporttörténelem: először született magyar arany téli olimpián.
Liviu Dragnea és holdudvara védelmet remél Orbán Viktortól az EU-val szemben. Például. Mert Orbán Viktor erős. Dragnea meg nem.
Hogyan kerül biciklire egy háromnyelvű helységnévtábla, és miért?
A román tanácsosok is megszavazták az EMNP kezdeményezését, hogy a magyar nemzeti ünnepen vendégeljék meg az ünneplőket, az RMDSZ miatt mégsem lesz belőle semmi.
Most aztán vakarhatja a fejét Dragnea úr is, meg Iohannis úr is. Meg úgy általában, minden fejes. Sabin Gherman írása.
Az Európa Tanács nemzeti kisebbségek védelméről szóló keretegyezmény tanácsadó bizottsága a Székelyföld név használatának tiltására, a hivatali anyanyelv-használatra és a kétnyelvű utcanévtáblákra is kitér.
A nagyon alapos és pragmatikus elemzésnek tűnő szövegben végig ott bujkál az üzenet: Románia Orbán Viktor csicskája!
Bár tizenkilenc pályázat érkezett az útügyhöz a 60 kilométer megépítésére, nem fogják elkapkodni a kivitelezést.
A magyarországi választások mocskába belekevert erdélyi magyar családnak többen is felajánlották a jogi segítséget.
Uniót kiáltottak a moldovaiak. Aztán ellenuniót. És erre már a románok is megragadták az egyesülés bikájának szarvát.
Kis román szélsőséges heraldika Hans Hedrich kommentárjával. Sokan ismerik ezeket a furcsa jelképeket, így együtt mégis ijesztően idegenül hatnak.