Megvan a Sepsi OSK új edzője

Eugen Neagoe vállalta, hogy az élvonalban tartja a szentgyörgyi focicsapatot.
Hirdetés

Háromhetes keresgélés után találta meg új vezetőedzőjét a Sepsi OSK labdarúgó-csapata, amelynek vezetői kedd délelőtt bejelentették, hogy Eugen Neagoe veszi át a csapat irányítását. Az 50 éves szakember úgy játékosként, mint edzőként az Universitatea Craiovánál kezdte karrierjét, de a kilencvenes években futballozott Magyarországon a Vasasnál és a Ferencvárosnál, majd a ciprusi Alki Larnacánál és Omonia Nicosiánál, valamint a görög Veriánál is. Az egykori csatár előbb Romániában nyert bajnokságot és kupát is nevelőegyesületével, majd 1995-ben a Fradival is duplázott.

Edzőként sokáig Victor Piţurcă első számú segítője volt a Steauánál, Craiován és a román válogatottnál is, de önállóan is dolgozott a Panduriinál, újra Craiován, majd a legutóbbi szezonban a CSM Poli Iaşi csapatánál, valamint több ciprusi klubnál (ASIL Lysi, Arisz Limasszol, Nea Szalamina).

Hogy miért csak három héttel a Sepsi OSK-t az élvonalba juttató Valentin Suciu menesztése után talált új edzőt a klubvezetés, arról Diószegi László tulajdonos csak annyit árult el: tárgyaltak ugyan az időközben a skót második ligában szereplő Dundee Unitedhez szerződő László Csabával, valamint a CFR-rel két Román Kupát nyerő portugál Antonio Conceicaóval is, de egyikükkel sem sikerült megegyezniük. Ezután fordultak csak a román edzők felé, akik közül Neagoe egy alig két órás megbeszélés után elfogadta az ajánlatot, és vállalta, hogy az élvonalban tartja a legutóbbi kilenc mérkőzésén nyeretlen szentgyörgyi együttest.

Hirdetés

Neagoe bemutatkozása szombat délután egy kulcsfontosságú meccsen lesz, hiszen a 11 pontos Sepsi OSK egyik közvetlen riválisát, a 10 pontos Medgyesi Gaz Metant fogadja Brassóban.

Hirdetés