Megint zavart egy tanárt a diákok haja – ollóval esett a fiúknak

Vannak még pedagógusok, akik szerint a hosszú hajúakkal baj van.
Hirdetés

Belső vizsgálat indult egy ploieşti-i iskolában, miután egy tanárnő osztályfőnöki órán ollóval vágott bele két hetedikes fiú hosszú hajába.

A helyi média Rodica Popescut, az Alexandru Ioan Cuza Nemzeti Gimnázium igazgatóját idézi, aki szerint a tanárnő csak egy-egy tincset vágott ki a két fiú hajából és figyelmeztette is őket, hogy borbélyhoz kellene menniük.

Az igazgató szerint az iskola belső szabályzata öt centiméterben szabja meg a maximális hajhosszúságot, a tanév elején pedig a szülők aláírásukkal veszik tudomásul a szabályokat. Magdalena Vasile, a hajvágó tanárnő azt mondja, a két fiú folyamatosan a frizurájával foglalatoskodik és nem figyel órán.

Az egyik szülő azonban jelezte: a fia tizenöt centiméteres haját ő nem tartja hosszúnak és nem ért egyet az osztályfőnökkel, aki szerinte megalázta a gyermekét.

Nemrég egy kolozsvári iskolában tört ki botrány a diákok haja miatt. Október közepén az Inochenţie Micu görög katolikus líceum több 11-es és 12-es diákját hazaküldte az igazgató, mivel hosszú hajat vagy szakállat viseltek. Az iskolaigazgató arra hivatkozott, hogy a belső szabályzat tiltja az efféle hajviseletet és arcszőrzetet.

Hirdetés