Kábító ajánlat
béel
2017. november 14. kedd, 12:15
De nem jött össze.

A gyomrában akart becsempészni két kilogramm kokaint két brazil állampolgár, de a bukaresti Otopeni repülőtéren lebuktak.

A Szervezettbűnözés- és Terrorizmus-ellenes Ügyosztály (DIICOT) közleménye szerint Rodrigues Gomes Vericét (41 év) és Lourenco Da Silva Weslleyt (19 év) kábítószer-csempészet és veszélyes drogok nemzetközi csempészése miatt őrizetbe is vették.

A közlemény szerint november 10-én 15 óra 10 perckor az Henri Coandă repülőtéren két brazil állampolgár érkezett az országba Sao Paolo-Zürich-Bukarest útvonalon keresztül.

Az ellenőrzés során felmerült a gyanú, hogy tiltott szereket próbálnak bejuttatni az országba, így röntgenfelvételeket készítettek róluk, és kiderült, hogy kábítószer található a gyomrukban.

Az ügyészek orvosi vizsgálatot rendeltek el, hogy eltávolítsák szervezetükből az idegen tárgyakat, amelyek a gyanú szerint drogkapszulák lehetnek.

Rodrigues Gomes Verice 15 kapszulától szabadult meg, miközben aláírta a DIICOT által elrendelt fizikai vizsgálatokhoz szükséges jóváhagyást, később a Floreasca kórházban 114 kapszula jött ki a gyomrából, amelyekben összesen 1 537 gramm kokain volt elrejtve.

November 10-12 a Floreasca kórházban Lourenco Da Silva Weslley gyomrából összesen 43 kapszula került ki, amely 426,4 gramm kokaint tartalmazott.

A nyomozás során kiderült, hogy a gyanúsítottak Isztambulba szerették volna eljuttatni a kábítószert. Autóbusszal utaztak volna tovább.

A két brazil állampolgárt 30 napos előzetes letartóztatásba helyezheti kedden a fővárosi törvényszék.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/24015
Hétfő este eldőlt: Londonból Amszterdamba kerül át az Európai Gyógyszerügynökség székhelye. A költözés a Brexit miatt vált szükségessé.
A tanügyi szakszervezet arra figyelmeztet, hogy a romániai gyerekek több mint fele nem jár óvodába. Magas a szegénységben élők száma is.
Magyarul: vannak előnyei, ha valaki román, és a Székelyföldön lakik. Legalábbis első ránézésre. Mert azért kilóg a lóláb.
A milliárdos szerint ő homlokegyenest az ellenkezőjét képviseli migrációügyben, mint amivel a magyar kormány vádolja.
Ha jövőre kitör a román-magyar háború, a románok megint elmennek Budapestig. Aki ezt mondja: az Új Corneliu Vadim Tudor. Uszítós interjú. Csak erős idegzetű olvasóknak!
De tessék csak megnyugodni. Nem rock, nem manele, nem jégbalett. Opera!
Charles Manson 83 éves volt.
Milyen hatással lesz a centenárium a román-magyar viszonyra? Ez volt a fő témája egy Aradon megszervezett konferenciának is.
Az 1956-os forradalommal szimpatizáló lelkészt államellenes összeesküvés koholt vádjával ítélték halálra. A mai napig nem rehabilitálták, így tilos közterületen megemlékezni róla.
A hőmérséklet és a csapadék mennyisége sem fog jelentősen eltérni az előző évek átlagától.
Avagy esélyt jelent-e vagy veszélyt a centenárium a román-magyar kapcsolatokra. Transzilvanisták konferenciáztak Nagyváradon.
140 éve született Ady Endre, aki ha valamit megírt, az senkit se hagyott hidegen.
Betegsége miatt évekkel korábban visszavonult.
Jó, hogy néha valaki kimondja. Hogy ebben a párhuzamos államban például nem mindenért a magyarok a hibásak.