Magyar zászlót szaggattak az ukrán nacionalisták Beregszászon (VIDEÓval)

Letépték a zászlót a városházáról. Fel is gyújtották volna, ha hagyják.
Hirdetés

November 12-én a Szvoboda (Szabadság) párthoz közelálló ukrán nacionalisták tüntettek Beregszászon. Ahogy kell, egyenruhában, maszkosan, zászlókkal, nagy hangerővel kifejezve azt, hogy Dicsőség Ukrajnának, dicsőség a hősöknek! Vagy Ukrajna mindenek felett! A tüntetők a hírek szerint a Karpatszka Szics nevű ukrán szélsőjobboldali alakulat 1938-as megalakulásának évfordulóját ünnepelték.

Igen ám, de útjuk során a tüntetők odakeveredtek valahogy a beregszászi városházához, melynek homlokzatán többek között a magyar zászló is ott leng. Illetve lengett, ugyanis a derék nacionalisták letépték, és fel is gyújtották volna, ha a jelen levő rendőrség meg nem akadályozza azt. A városházi akcióban körülbelül 50, főként más megyékből érkező aktivista vett részt.

November 11-én a hírek szerint Ungváron is felvonultak az ukrán nacionalisták, ezúttal a Karpatszka Szics aktivistái, és többek között elhelyeztek egy plakátot Magyarország ungvári főkonzulátusa előtt, amelyen ez állt: Nem a magyar sovinizmusra! Igen az ukrán-magyar nemzeti testvériségre! Ott azonban a hírek szerint zászlószaggatás nem volt. A Karpatszka Szics hivatalos Facebook-oldalán egyébként az illetékesek elzárkóznak a Szvoboda párt beregszászi akciójától.

És akkor itt egy helyszíni videó is a beregszászi akcióról:

Hirdetés

 

Hirdetés