Ismét ezrek tüntettek az adóügyi és az igazságügyi módosítások ellen

Bukarestben, Kolozsváron, Temesváron és számos más városban is utcára vonultak.
Hirdetés

Több ezer ember tiltakozott Bukarestben és több nagyvárosban vasárnap este az adóügyi és igazságügyi törvények módosítása ellen.

Bukarestben mintegy 1 000 személy indult el a Victoriei-térről a Szociáldemokrata Párt (PSD) Kiseleff úti székhelye fele. A csendőrség megpróbálta egy sávra terelni a felvonulókat, azonban a tüntetők elfoglalták az egész utat. Egy férfit később megbírságoltak, mert vécépapírt dobott a kormánypárt székháza felé, két másikat pedig igazoltatásra előállítottak.

Körülbelül 1 000 személy tiltakozott Kolozsvár főterén is. A tüntetők kormányellenes szlogeneket skandáltak, feliratokat tartottak a magasba és a román zászlót lengették. Miután egy órán keresztól a főtéren tüntettek, az emberek elindultak a prefektúra épülete felé.

Temesváron körülbelül 2 000 személy vonult utcára a kormány, az igazságügyi törvények és adóügyi módosítások ellen tiltakozni.

Hirdetés

Brassóban a prefektúra épülete előtt 800 ember fejezte ki nemtetszését a kormány és a PSD által meghozott intézkedések miatt. A tüntetők a Tanács tér fele indultak.

Tiltakozó megmozdulások voltak még Marosvásárhelyen, Galacon, Ploieşti-en, Besztercén, Iaşi-ban, Tulceán, Nagybányán, Alexandrián és Gyulafehérváron.

Hirdetés