Majdnem betört nagyapjához, Mihály királyhoz a dinasztiából kirúgott ex-trónörökös

Nicolae Medforth-Millst két éve zárta ki az örökösödési vonalból a most haldokló Mihály király.
Hirdetés
Feljelentést tettek a svájci rendőrségen, miután kedd este Nicolae Medforth-Mills, Mihály király unokája magánlaksértésre tett kísérletet a király svájci rezidenciáján – írta szerdai közleményében a királyi ház sajtóirodája. 
 
„Medforth-Mills úr megpróbálta feltörni a ház ajtaját, másik hat személyt is belekeverve az ügybe, hárman közülük a királyi ház bedolgozói. Medforth-Mills úr három személyt testileg és szóbelileg is bántalmazott. Egyiküknek testi sérülései vannak. Végül megakadályozták, hogy betörjön a házba. Őfelsége több hónapja világossá tette, hogy nem szeretné látni unokáját, erre többször felhívták Medforth-Mills úr figyelmét is. 
 
Az esetnek szemtanúja volt három ápoló is, akik őfelségéhez érkeztek, de az incidens miatt nem tudták elvégezni feladatukat. Az ápolónők elmondták, hogy féltik testi épségüket, és felvetik az őket foglalkoztató intézménynek, hogy továbbra is ápolni kívánják-e a királyt vagy sem” – írja Mihály király sajtóirodája. 
 
A kitagadott unokat némileg másként látja a betörést, és azt közölte, hogy nem megy bele a királyi ház „piszkos játékába”, majd hozzátette, tiszteletben tartja nagyapja akaratát „ezekben a nehéz pillanatokban”. 
 
„Mélységesen elszomorít, és nem értem a királyi ház agresszivitását, hogy mindent megtesznek annak érdekében, hogy lejárassanak, és ne láthassam a nagyapámat. Nem megyek bele ebbe a piszkos játékba. Inkább azt választom, hogy tiszteletben tartom nagyapám akaratát ezekben a nehéz pillanatokban, mert ez így helyénvaló és keresztényi” – írta Nicolae Medforth-Mills egy Facebook-bejegyzésben.
 
 
Mihály király egészségi állapota hétfőn súlyosbodott, ezért Margit hercegnő és Radu herceg is visszatért Svájcba. A királyi család tagjai a hét folyamán találkoznak a Mihály királyt kezelő orvosi csapat tagjaival, közölte a sajtóiroda.

Hirdetés