„Én ezt az embert nem zaklattam szexuálisan. Soha”

Váta Lóránd színész szerint az őt vádoló Transindexnek viselnie kell a jogi következményeket.
Hirdetés

Váta Lóránd

Elutasítja a Transindex két cikkének vádjait Váta Lóránd kolozsvári színész, aki a Facebook-on tette közzé állásfoglalását.

Az első cikkben Vátát azzal vádolta meg a szerző, Kulcsár Árpád, a Transindex főszerkesztője, hogy nyolc évvel ezelőtt több alkalommal is szexuálisan zaklatta egy barátját, bizonyos Szabit.

Hétfőn egy újabb cikk jelent meg a portálon, ezúttal csak „szerk.” aláírással, amelyben „újabb fejleményeket” ígérnek a „Váta Lóránd-ügyben” és beszámolnak egy állítólagos másik esetről, amelynek bizonyos Barta Máté az áldozata, akit a cikk állítása szerint szintén zaklatott a színész.

A Transindex egyébként mindkét cikkében csak az állítólagos áldozatok álláspontját ismerteti, Váta Lórándtól nem kérdezték meg, hogy mi a véleménye az őt ért vádakról.

Kulcsár Árpád

A színész még vasárnap, az első cikk megjelenését követő percekben jelezte Facebook-kommentben, hogy „a megfelelő pillanatban” meg fog szólalni az ügyben, annyit előre leszögezett, hogy nem követett el szexuális zaklatást.

Váta Lóránd kedden tette közzé álláspontját az ügyben. Az állítja, soha nem zaklatta Szabit, akihez egyébként közel két évig tartó barátság fűzte. Sportolni, színházba, sörözni, pizzázni jártak együtt, beszélgettek, de „én ezt az embert nem zaklattam szexuálisan. Soha” – írja Váta.

Azt is cáfolja, hogy a másik állítólagos áldozatát zaklatta volna. Szerinte a volt lakótársa bosszúból vádolja kitalált szexuális zaklatással, mivel „elvesztette lakhatási jogát, mert megsértette a társbérlői szabályokat amikor többek közt éjszakai bulikat szervezett a lakásban”.

Hirdetés

„Határozottan kijelentem, hogy mindkét esetet rágalomnak és a szándékos befeketítésnek tekintem. A hamis tényeken alapuló írásokat közlő médiacsatornának ezért vállalnia kell a jogi következményeket”

– zárja reagálását Váta.

Az „ügy” hatalmas felzúdulást keltett a Facebookon, sokan az állítólagos áldozatokat védik, mások a Transindex szakmaiatlannak tartott magatartását bírálják, követelik a főszerkesztő lemondását.

Hirdetés