(i)gazságszolgáltatás
Timi
2017. november 7. kedd, 20:59
A módosító javaslatok nem felelnek meg a jelenkori európai standardoknak – állapították meg.

Elsöprő többséggel az igazságszolgáltatási törvényeket módosító tervezet ellen szavazott kedden a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) ügyészeinek közgyűlése.

A DIICOT tájékoztatása szerint az ügyészek közgyűlése a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács (CSM) kérésére ült össze, hogy kielemezze a bírák és ügyészek jogállására vonatkozó 2004/303-as, az igazságszolgáltatás megszervezését szabályozó 2004/304-es és a CSM-vel kapcsolatos 2004/317-es törvényt módosító tervezeteket. A DIICOT ügyészi közgyűlésének véleményét ugyanakkor a képviselőház is kérte november elsejei átiratában a módosító javaslatokkal kapcsolatban.

A DIICOT közölte, hogy a közgyűlés elsöprő többséggel a módosító javaslatok ellen foglalt állást. A testület által felsorolt érvek közt szerepel, hogy a módosításokat nem támasztja alá megalapozott indoklás; a bírák és ügyészek tevékenységét szabályozó normák kidolgozásánál következetlenül zajlott a szakmai vita és konzultáció; az igazságügyi rendszer megreformálási kísérleteinek alapján egymásnak ellentmondó és zavaros elképzelések állnak, ráadásul a módosító javaslatok nem felelnek meg a jelenkori európai standardoknak. 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/23919
Mi sem ezt tapasztaltuk tegnap este a 30-ason.
És ez felszínre is bukkan, amikor nem patrióták végzik egy-egy épület külső homlokzatának felújítását. És tessék, le se fújta senki trikolór festékkel!
Tiltsák be ezt a románellenes blaszfémiát! Így rikolt egy patrióta társaság a centenárium évében. Ja, ez nem a Times New Roman.
Romániában jelenleg az tud igazi politikai karriert csinálni, aki (plagizált) papírral igazolja, hogy hülye.
A városzászlóba kötött bele a híres provokátor.
Hirtelen, 64 éves korában távozott.
Persze, közben folyik a diplomáciai keringőzés. Meg az iszapbirkózás. Meg a centenáriumi patriotizmus.
Építik ezerrel a karácsonyi vásárt, deszkák és szalagok között lehet csak lavírozni.
A jogállamiság helyzetéről szól a kemény bírálat.
A 20 éves férfi beismerte és bánja a késelést és a gázolásokat. Jobb most neki a fogdában, a családját már fenyegetik.
És ha már uszítanak, nem aprózzák el: 1848. március 15-ét a románok lemészárlásának kezdő dátumaként említik a derék patrióták.
A háromszéki politikusok most ezzel próbálkoznak.
Iohannis ország-világ előtt bejelenti, hogy nem vagyunk felkészülve az EU-elnökségre, mire Dragnea újrajátssza A megtalált bőrönd című bohózatot.
Ha már a jelenlegi miniszternek nemigen akaródzik kakaskodni a mioritikus szemétdombon.