Súlyos munkabaleset történt Hunyad megyében

Három munkásra omlott a föld egy vasúti hídnál. Mindhárman meghaltak.
Hirdetés
FRISSÍTÉS: Mind a három munkás meghalt a ma reggeli Zsil-völgyi munkabalesetben, ahol egy vasúti híd melletti munkálatok során rájuk omlott a föld – közölte Adrian Bozdog, a Hunyad megyei munkafelügyelőség vezetője az Agerpres hírügynökséggel. A munkaügyi felügyelőség által szolgáltatott adatok szerint a munkások egy Bákó megyei, oneşti-i cég alkalmazásában álltak.

 

Maga alá temetett a föld három munkást a Hunyad megyei Bolibarlang (Peştera Bolii) térségében. A Hunyad megyei katasztrófavédelem közleménye szerint a három férfi egy vasúti hídnál dolgozott, amikor rájuk omlott a föld.

Raed Arafat belügyminisztériumi államtitkár szerint az egyik munkást már kiemelték, de a mentősök csak a halál beálltát tudták megállapítani. „A másik kettőt még nem emelték ki, de csekély az esély arra, hogy sikerül megmenteni őket” – mondta Arafat. 

Több mentőautót és egy nehezen hozzáférhető terepen bevethető mentőjárművet is a helyszínre vezényeltek.

A Hunyad megyei munkafelügyelőség kollektív munkabalesetként kezeli az ügyet, és kivizsgálást indít – nyilatkozta a felügyelőség szóvivője a News.ro hírügynökségnek. Egyelőre nem tisztázott, pontosan milyen munkálatokat végeztek a balesetet szenvedett munkások, mondta Sorin Gabriel Istrate.

Hirdetés