Nem fogadták túláradó szeretettel Liviu Dragneát Erdélyben

A PSD elnökét bekiabálásokkal és füttykoncerttel várták Déván, egy nappal korábban Nagyszebenben is.
Hirdetés

Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt elnöke a napokban Erdélyben jár, nyomában tüntetőktől hangosak az utcák. Szerdán Nagyszebenben, a PSD-székház előtt pár tucat tüntető várta, ahol Mihai Tudose kormányfővel közösen a helyi szocikkal tárgyalt volna. A csendőrség is kivonult a helyszínre. „Szeben nem Teleorman” – kiabálták a tüntetők, akik miatt végül nem a PSD-székházban, hanem egy szállodában tartották a megbeszélést. 

A két elöljáró váratlanul rövid látogatást tett a nagyszebeni sürgősségi kórházban is, ahol bejelentették, hogy a kormány támogatja egy új megyei kórház megépítését a városban.

Hasonló jelenetek zajlottak le csütörtök délben Déván is. A politikus a kereskedelmi kamarában helyi vállalkozókkal találkozott. Az épület előtt pár tucat tüntető skandált az igazságszolgáltatás mellett, illetve a büntetőügyes Dragnea és a korrupció ellen. A tüntetők között ott volt Mihai Goțiu, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) politikusa is, de állítása szerint nem ő szervezte a meleg fogadtatást. 

Hirdetés