Kolozsváron játszik a gyergyói Figura

A gyergyószentmiklósi színház először vendégszerepel a kincses városban. Albu István Phaedra című rendezését láthatjuk.
Hirdetés

A gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház először vendégszerepel a Kolozsvári Állami Magyar Színházban:  november 8-án, szerdán 19 órától a színház nagytermében Racine Phaedra című drámáját mutatják be Albu István rendezésében.

„A Phaedra azt a kérdést boncolgatja, mi történik velünk, ha napfényre kerülnek érzéseink? Ha be kell vallani, el kell ismerni, ami ott dobog a torkunkban? Leginkább talán ettől félünk. Félni szoktunk. Félünk törékenynek lenni, félünk felvállalni azt, ami ugyan tiltott, de ennek ellenére emberi.” – derül ki a színház közleményéből.

„Phaedra az egyik legnagyobb görög hérosz, Thészeusz asszonya. Nő. Azaz feleség, ember, érző lény egy olyan világban, ahol a lányokat rabolni szokták, hajóval szöktetni őket a szigetvilágon át, s ha a szerelem lángja alábbhagy, hát csendben magukra hagyni egy palota hideg falai között. Látszólag nyugodt világ ez: minden egyensúlyban. A vad, sziklás tájakat rettenthetetlen hősök tisztítják meg a veszélyektől, a kikötőkben pedig hűséges asszonyok várják férjeiket. Phaedra azonban szeret. És már nem Thészeuszt, aki hét tengeren át szöktette őt egykor: szívébe más férfi arcát csempészte a szerelem kíméletlen istene.”

Bűn-e szeretni azt, akit nem szabad? Ezt kérdezi az ógörög mítosszal, az abból ihletődött francia klasszikus tragédia szövegével a Figura Stúdió Színház előadása.

Hirdetés

Az előadás szereplői: Vajda Gyöngyvér, Faragó Zénó, Moșu Norbert-László, Bartha Boróka, Máthé Annamária, Kolozsi Borsos Gábor, Boros Mária,Tamás Boglár és Szilágyi Míra.

Jegyek vásárolhatók hétköznap 10-14 óra között a színház jegypénztárában, valamint online a www.jegymester.ro weboldalon. A vendégjáték a Bethlen Gábor Alap Támogatásával valósul meg.

Hirdetés