Igor Dodon meghívta Moldovába Klaus Iohannist

Tárgyalások révén lépne túl a két ország közti nézeteltéréseken.
Hirdetés

Moldovai látogatásra hívta Klaus Iohannis államelnököt Igor Dodon – írja az Agerpres. A Moldovai Köztársaság elnöke hétfőn nyújtotta át az erről szóló levelet Románia chişinăui nagykövetének, Daniel Ioniţának.

„Úgy gondolom, hogy felelős és építő jellegű kommunikációt kell kialakítani Románia, illetve a Moldovai Köztársaság államelnöke között” – írta Igor Dodon Facebook-oldalán, kétnyelvű (román és orosz) bejegyzésében.

„Biztosítottam a nagykövetet arról, hogy a moldáv-román kapcsolatok alapvető fontosságúak és azok is maradnak a Moldovai Köztársaság számára, figyelembe véve szomszédságunkat, közös történelmünket és a kulturális hasonlóságokat. Két független és szuverén állam vagyunk, amelyeknek új, az állampolgárok javát szolgáló együttműködési lehetőségeket kell találniuk”

– áll Dodon bejegyzésében. A moldovai államelnök meggyőződését fejezte ki, hogy „csakis ismételt tárgyalások révén lehet túllépni azokon a nehézségeken, amelyek kialakulnak néha az államok vagy intézmények közt”.

„Bízom benne, hogy Románia államelnöke nyitott egy chişinăui beszélgetésre, amikor neki megfelel” – zárta sorait a Moldovai Köztársaság elnöke.

Hirdetés