Máris szobrot emeltek Simona Halepnek

Egyelőre nem egy nagyváros forgalmas terén, csak egy falusi udvaron. Jobb is így.
Hirdetés
 
Simona Halep szobra
Vasbetonból emelt szobrot Simona Halep teniszezőnőnek Cătălin Mihalache szobrász – írja a Digisport.ro. A szobor azt a pillanatot ábrázolja, amikor Simona Halep rózsákból formázott 1-est kapott annak a kínai tenisztornának a szervezőitől, ahol döntőbe jutásakor elnyerte a WTA világranglista első helyét, ami azóta is megőrzött.
 
A szobrot mindössze három nap alatt készítette el Mihalache afeletti nagy örömében, hogy Halep megszerezte a világranglista első helyét, és ezzel jó hírét keltette Romániának, nyilatkozta a művész. Az első akart lenni, aki szobrot állít a teniszezőnek, és büszke rá, hogy ez sikerült is neki.
 
A két méteres Halep-szobor Smiley karikatúraszobra, Hófehérke szobra, illetve egy Szilveszternek nevezett, királyszerű alak négy méter magas szobra mellett áll Mihalache udvarán, a Milcov községhez tartozó Prooroci faluban. A falu lakosai egyébként nem érdeklődnek túlzottan a szobrok iránt, sokkal inkább lefoglalja őket a mindennapi megélhetés, mondja Mihalache.
 
Mihalache vasbetonból készíti a műveit, mert ellenálló anyagnak tartja. Három éve díjat nyert a Românii au talent tehetségkutató műsorban, de művészi tehetségét inkább ne firtassuk.

Hirdetés