Dragnea: a polgármesterek felelőssége, ha pofátlanul nagy fizetést adnak maguknak

Az ők bajuk, őket kell piszkálni, ha nem marad pénz másra.
Hirdetés

A polgármesteri hivatalok autonóm módon dönthetik el, hogy a költségvetési keretükből mennyi pénzt fordítanak fizetésekre és mennyit fejlesztésekre – jelentette ki Liviu Dragnea szerdán Nagykárolyban.

A PSD és a képviselőház elnöke újságírói kérdésre válaszolt, amely azt firtatta, hogy felmérték-e az egységes bértörvény hatását. Azt is szóvá tették a sajtó munkatársai, hogy több polgármesteri hivatalnak nem maradt pénze az alkalmazottak bérének kifizetésére.

„Erről nem hallottam. Minden polgármesteri hivatal autonóm, a helyi tanács döntései alapján, szabadon határozhat a beosztásokról, organogramról, költségvetésről. Ők döntik el, mennyi pénzt különítenek el a fizetésekre és mennyi pénzt a fejlesztésekre. Rendelkeznek ezzel az autonómiával, amit ők kértek, és helyesen kérték, mert ez európai elv. Ugyanakkor felelősek is a döntéseikért” – mondta Dragnea.

A képviselőház elnöke szerdán Mihai Tudose kormányfővel és Mihai Fifor védelmi miniszterrel együtt látogatott el Nagykárolyba, ahol részt vesznek a román hadsereg napja alkalmából szervezett ünnepségen.

Hirdetés